Πριν από έξι ημέρες ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων, είχαν δηλώσει πως δεν έλαβαν κανένα επίσημο αίτημα για δοθεί νέα παράταση στην αναστολή εκποιήσεων κύριων κατοικιών αξίας μέχρι €350 χιλ. Αφορμή για την τοποθέτηση του συνδέσμου αποτέλεσαν πληροφορίες οι οποίες ανέφεραν πως προωθηθείτε νέο πάγωμα των εκποιήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η πρώτη διάψευση του συνδέσμου ήρθε την Τρίτη με την τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπίωτη, ο οποίος δήλωσε πως τις τελευταίες 15 ημέρες η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση τόσο με τον Σύνδεσμο Τραπεζών όσο και με τον Σύνδεσμο των Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων για να εξασφαλιστεί  παράταση της αναστολής των εκποιήσεων.

Σήμερα το πρωί σε ανακοίνωση τους οι Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων, ανάφερε πως μετά από διαβουλεύσεις που είχαν τις τελευταίες ημέρες, με την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφάσισαν να παρατείνουν την εθελοντική αναστολή εκποιήσεων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2023. Τελικά, ο σύνδεσμος έμεινε εκτεθειμένος και διαψεύδοντας τις θέσεις που είχε προβάλει πριν από μερικές ημέρες. Αφού όλη Κύπρος βούιζε πως θα δινόταν παράταση στην αναστολή του νόμου, γιατί οι Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων έλεγαν πως δεν τους έγινε καμία κρούση;

Ε.ΠΑ