Η εκρηκτική συζήτηση πριν από λίγο για το νομοσχέδιο e –kalathi έφερε αποτελέσματα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου. Μετά την έντονη αντιπαράθεση, αποφασίστηκε το νομοσχέδιο να τεθεί πριν από τα Χριστούγεννα προς έγκριση στην Ολομέλεια της Βουλής και να τοποθετηθούν τα κόμματα όπως επιθυμούν.

Κατά τη συζήτηση υπήρξε έντονη παρέμβαση από τον πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή του ΔΗΣΥ Κυριάκο Χατζηγιάννη, ο οποίος κατηγόρησε την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, του Υπουργείου Εμπορίου, πως δεν διενήργησε την απαιτούμενη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Ο κ. Χατζηγιάννης κάλεσε την Υπηρεσία να διεξάγει νέο γύρο διαβουλεύσεων. «Αρνείστε να κάνατε διαβούλευση, θέλω να γίνει διαβούλευση, υπάρχει εμμονή και επιμονή» τόνισε σε έντονο ύφος ο βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Άμεση ήταν η απάντηση του διευθυντή της Υπηρεσίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνου Καραγιώργη, ο οποίος επίσης με έντονος ύφος υποστήριξε πως έγινε επαρκής διαβούλευση. Είπε, ακόμα, πως έχει εξαντληθεί η διαβούλευση, καθώς το νομοσχέδιο συζητήθηκε μεταξύ των ενδιαφερομένων προτού κατατεθεί στη Βουλή. «Κάναμε τέσσερα μερόνυχτα διαβουλεύσεις, δεν εκπροσωπώ την Κυβέρνηση αλλά την εκτελεστική εξουσία», τόνισε ο κ. Καραγιωργής.

Η σημερινή συζήτηση για το e-kalathi αναλώθηκε στον ορισμό των προϊόντων που θα ενταχθούν στη πλατφόρμα e- kalathi. Για μια ώρα τα μέλη της Επιτροπής συζητούσαν το άρθρο 2 (από τα 14 που υπάρχουν), που αφορά τον συγκεκριμένο ορισμό, με τις υπεραγορές να εκφράζουν και πάλι τις διαφωνίες τους

Αφού οι βουλευτές κατάλαβαν πως η συζήτηση οδηγείται ξανά σε αδιέξοδο και καθυστερήσεις, αποφάσισαν πως στην επόμενη συνεδρία θα συνεχιστεί η κατ’ άρθρον συζήτηση χωρίς την παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, για να προχωρήσει ομαλά η συζήτηση.