Ψηφίζουν τις νομοθεσίες αλλά αυτές δεν εφαρμόζονται. Ο λόγος για τους νόμους που αφορούν τη σύσταση της Ειδικής Δικαιοδοσίας στο επίπεδο του Επαρχιακού Δικαστηρίου, γνωστού ως Δικαστηρίου Εκποιήσεων αλλά και για τη λειτουργία του Εμπορικού Δικαστηρίου και του Ναυτοδικείου.

Στην περίπτωση της Ειδικής Δικαιοδοσίας, το νομοσχέδιο μετά από συζητήσεις δύο και πλέον χρόνων, εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο, παρά τη δημοσίευση του στην Επίσημη Εφημερίδα, ακόμη εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές εάν δικαιολογείται η λειτουργία του. Και αυτό καθώς οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Από την άλλη, για το Εμπορικό Δικαστήριο και για το Ναυτοδικείο, οι νόμοι εγκρίθηκαν πριν από δύο χρόνια αλλά ακόμη να συσταθούν και να λειτουργήσουν. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες νομοθεσίες περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της δικαστικής μεταρρύθμισης Η μεγάλη καθυστέρηση δείχνουν πόσο αργά κινούνται οι διαδικασίες στην χώρα μας. Λογικά, όλα θα έπρεπε να ήταν έτοιμα πριν από την έγκριση των νομοθετημάτων.    ΜΕΣ