Ώρα είναι ο υπουργός Οικονομικών να φορτώσει στα ΜΜΕ ή στο κοινωνικό κουτσομπολιό την πεποίθηση που είχε έως το μεσημέρι της Τρίτης μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ότι η πράσινη φορολογία θα επιβληθεί μέσα στον Απρίλη. Μιλώντας το μεσημέρι μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κεραυνός διερωτήθηκε πώς παρείσφρησε στον δημόσιο διάλογο ότι ο φόρος θα επιβληθεί 1η Απριλίου. Και είπε πως αυτό θα γίνει Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Αλλά, κ. υπουργέ, αυτό προφανώς αποτελεί νέα αναθεώρηση προηγούμενων αποφάσεων της Κυβέρνησης. Διότι μόλις προ 15-20 ημερών τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση τα προσχέδια των νομοσχεδίων για την πράσινη φορολογία, τα οποία ανέγραφαν ως μέρα έναρξης της ισχύος του νέου φόρου την 1η Απριλίου 2024.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Τον περασμένο Οκτώβριο, ενημερώνοντας τη Βουλή, ο κ. Κεραυνός είχε πει ότι ο προγραμματισμός, σε συνέχεια μελετών εμπειρογνωμόνων στους οποίους είχε προσφύγει το Υπ. Οικονομικών, ήταν αυτές οι αυξήσεις να μπουν τον Νοέμβριο. Και πρόσθεσε: «Πλέον, το έχουμε μεταφέρει για αρχές του 2024 και οι προσπάθειες συνεχίζονται για να δούμε πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα, παρά το γεγονός έχει δηλωθεί ότι θα υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα για να μην υπάρχουν επιπτώσεις». 

Κάποια στιγμή αργότερα, η Κυβέρνηση μάς είπε πως ο φόρος θα επιβαλλόταν τον Μάρτιο ‘24. Στα νομοσχέδια έγραψε 1η Απριλίου, σήμερα ο υπουργός είπε Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίσης σήμερα, είπε «τέλος του χρόνου». Οκ, κάποια στιγμή θα τον επιβάλουν, δεν βιαζόμαστε καθόλου, αλλά για τα ήξεις αφήξεις μόνο η Κυβέρνηση ευθύνεται και κανένας άλλος.    ΧΡΥΜΑ