Η αλυσίδα εστιατορίων πίτσας Papa Johns ανακοίνωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι θα κλείσει σχεδόν το ένα δέκατο των εστιατορίων της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο επανεξέτασης της βιωσιμότητας των συγκεκριμένων χώρων.

Η αλυσίδα, η οποία διαθέτει 450 εστιατόρια, συν άλλα καταστήματα πώλησης πίτσας σε πρατήρια καυσίμων, θα κλείσει συνολικά 43 εστιατόρια, αλλά δεν δημοσιοποίησε τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο διευθύνων σύμβουλος της Papa Johns στο Ηνωμένο Βασίλειο Chris Phylactou (Κρις Φυλακτού), διαβεβαίωσε ότι «προτεραιότητά μας είναι τα μέλη της ομάδας μας, τα οποία θα υποστηρίζονται πλήρως σε όλη αυτή τη διαδικασία. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε ευκαιρίες αναδιάταξης όπου υπάρχουν».

Όπως αναφέρει το BBC, ενώ άλλοι τομείς του κλάδου της φιλοξενίας και της εστίασης έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, λόγω τιμών, τα καταστήματα πώλησης φαγητού σε πακέτο γενικά ανθούν, σύμφωνα με την PwC. «Υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για φαγητό σε πακέτο», δήλωσε ο Kien Tan, ανώτερος σύμβουλος λιανικής της PwC.