Οι κόντρες μεταξύ των θεσμών του κράτους κατάντησαν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στη χώρα μας. Κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε ανοικτές συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων θεσμών.

Τώρα, σειρά πήραν η Γενική Εισαγγελία και η Ελεγκτική Υπηρεσία, δύο σημαντικότατοι θεσμοί για τη σωστή λειτουργία του κράτους. Τα αίτια και τα αιτιατά αυτής της κόντρας είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους, αν και είναι φανερό ότι οι δύο πλευρές έχουν και ιδιαίτερους λόγους να συγκρούονται.

Το θέμα είναι ότι αυτή η σύγκρουση δεν εξυπηρετεί κανένα και σίγουρα όχι τους πολίτες, που βλέπουν με απαρέσκεια αυτούς τους δημόσιους καυγάδες.

Γι’ αυτό, το κράτος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει ευθύνη να παρέμβει και να ζητήσει και από τους δύο θεσμούς να βάλουν τα βέλη στα θηκάρια. Δεν ξέρουμε αν αυτό πρέπει να γίνει με κοινή συνάντηση μαζί τους ή με χωριστές παρεμβάσεις του προς τα δύο μέρη, όμως επιβάλλεται η παρέμβαση.

Μόνο έτσι θα περισώσει το γόητρο του κράτους και θα εξυπηρετήσει το γενικό καλό του τόπου και των πολιτών. Η μη παρέμβαση του Προέδρου και η συνέχιση της σύγκρουσης θα οδηγήσει σε περαιτέρω διασυρμό του κράτους και των ίδιων των θεσμών.

IOS