Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή την 35η Ετήσια Γενική του Συνέλευση την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, η οποία φέτος διοργανώθηκε στα πλαίσια των εορτασμών για τα 35 χρόνια από την ίδρυση και προσφορά του.

Tη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι Κομμάτων, Κρατικοί Αξιωματούχοι, Υπουργοί, Βουλευτές, Διπλωμάτες, εκπρόσωποι Επαγγελματικών Οργανισμών και σύσσωμη η Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Τη Συνέλευση προσφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Θέμης Παπαδόπουλος.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την πολύπλευρη και ουσιαστική συμβολή του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου προς τη συνεχή ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας και επαναδιατύπωσε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση της στενής συνεργασίας με το Επιμελητήριο και τη πολιτική στήριξης προς τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Η Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε το γεγονός ότι ο τομέας της Ναυτιλίας, παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και συνεχίζει να έχει ενώπιον του, είναι ένας δυνατός και σταθερός πυλώνας της Κυπριακής Οικονομίας, επιβεβαιώνοντας εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη δέσμευση να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο, για την πρόοδο του Ναυτιλιακού Τομέα στην Κύπρο.

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Θέμης Παπαδόπουλος, έκανε αναφορά τόσο στα ορόσημα των τελευταίων 35 χρόνων όσο και στα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε, καθώς υπογράμμισε και τις προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον του τομέα, συμπεριλαμβανομένου της πράσινης μετάβασης, ζητήματα φορολογίας και τις γεωπολιτικές πιέσεις τόσο επί της ναυτιλίας όσο και επί της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τέλος, το Επιμελητήριο τίμησε τον αμέσως προηγούμενο του Πρόεδρό, κ. Φίλιππο Φιλή, για την πολύ επιτυχημένη θητεία του ως Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών, θέση που για πρώτη φορά κατείχε Κύπριος Πλοιοκτήτης.