Σε επένδυση έως και 4 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει η Amazon στην start up Anthropic στην προσπάθειά της να είναι ανταγωνιστική στους τομείς cloud και τεχνητής νοημοσύνης.

Οι υπάλληλοι της Amazon και οι πελάτες cloud θα αποκτήσουν έγκαιρη πρόσβαση στην τεχνολογία της Anthropic ως μέρος της συμφωνίας, την οποία μπορούν να εμφυσήσουν στις δραστηριότητές τους.

Η startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δεσμεύτηκε επίσης να βασίζεται κυρίως στις υπηρεσίες cloud της Amazon, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης των μελλοντικών της μοντέλων AI σε πελάτες που θα αγοράζουν τσιπ τεχνητής νοημοσύνης από τον διαδικτυακό γίγαντα λιανικής και υπολογιστών.

Σε κοινή συνέντευξή τους, οι διευθύνοντες σύμβουλοι του τμήματος cloud της Amazon και της Anthropic δήλωσαν ότι η άμεση επένδυση θα είναι 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια, με κάθε μέρος να έχει την δυνατότητα να ενεργοποιήσει άλλα 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από την Amazon.

Για την Amazon, η συμφωνία της Δευτέρας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ που τροφοδοτούν την τεχνητή νοημοσύνη.

Capital.gr