Ακόμα έναν ορόσημο ανέκτησε το Bitcoin που βρέθηκε πάνω και τα 60.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021, συνεχίζοντας για πέμπτη ημέρα το πρόσφατο ράλι με περαιτέρω ώθηση και από τις εισροές σε νέα προϊόντα ΕΤF με βάση το διάσημο κρυπτονόμισμα.

Οι ροές αυτές έχουν οδηγήσει το κρυπτονόμισμα σε άνοδο που ξεπερνά το 40% πλέον τον Φεβρουάριο και αν διατηρηθεί θα σηματοδοτεί το μεγαλύτερο μηνιαίο ράλι του από τον Δεκέμβριο του 2020.

Ειδικότερα, το Bitcoin διαπραγματεύεται κινείται στα 60.311 δολάρια με νέο άλμα 6% και καταγράφει υψηλό από τον Δεκέμβριο του 2021. Την ίδια ώρα, το ether κερδίζει 2,5% στα $3.348, σημειώνοντας επίσης υψηλό δύο ετών.

Σημειώνεται ότι το ιστορικό υψηλό του Bitcoin είναι στα $68.982,20, ένα επίπεδο που πλησιάζει κατά πόδας το τελευταίο διάστημα.

Οι traders έχουν εισρεύσει μαζικά στο bitcoin ενόψει του “halving event” του Απριλίου – μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να επιβραδύνει την κυκλοφορία του bitcoin και λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια.

Σε κάθε τέτοιο χρονικό σταθμό η ποσότητα των νέων Bitcoin που γίνονται διαθέσιμα στην αγορά μειώνεται κατά 50% και ιστορικά είθισται να ακολουθεί σημαντικό ράλι των τιμών στους επόμενους μήνες.