Το ρεκόρ των $2.300 έσπασε για πρώτη φορά ο χρυσός την Πέμπτη, καθώς συνεχίζει την ανοδική πορεία του, υποστηριζόμενος από τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και εξαιτίας των γεωπολιτικών εντάσεων.

Το πολύτιμο μέταλο έχει σπάσει πολλαπλά ρεκόρ τις τελευταίες βδομάδες, καθώς η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ υποδεικνύει ότι ετοιμάζεται να αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική, κάτι που το κάνει πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Η δημοτικότητά του χρυσού ως ασφαλούς καταφυγίου σε περιόδους αναταραχής έχει επίσης συμβάλει στην άνοδο της τιμής, με τους συναλλασσόμενους να ανησυχούν για την κρίση στη Μέση Ανατολή και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Την Πέμπτη, ο ράβδος άγγιξε τα 2.304,96 δολάρια ανά ουγγιά, σύμφωνα με το Bloomberg News, αφού ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι πιθανότατα θα ήταν σκόπιμο να μειωθεί το κόστος δανεισμού “κάποια στιγμή φέτος”.

Τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στην ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας, με μια αδύναμη μέτρηση πιθανότατα να δώσει περιθώριο στη Fed να μειώσει τα επιτόκια μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα.