Επί ποδός βρίσκονται οι Υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Πάφου, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας ντόπιων και ξένων τουριστών, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη παραγωγή σκυβάλων και απορριμάτων.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο Δήμο Πάφου, Χρίστο Χρίστου, το προσωπικό της Υπηρεσίας εργάζεται εντατικά, καθ’ όλο το 24ωρο, σε χώρους όπου αναμένεται υψηλή επισκεψιμότητα.

Όπως δήλωσε, αυτό το διάστημα, η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει επιστρατεύσει επτά συνεργεία σε διάφορες περιοχές της Πάφου.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, έχουν επιστρατεύσει και συνεργεία τις απογευματινές και τις νυχτερινές ώρες, με αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, τόσο στον οδοκαθαρισμό όσο και στην αποκομιδή των σκυβάλων, ώστε να μην έχουν συσσώρευση απορριμμάτων σε οποιαδήποτε περιοχή της Πάφου.

Τα συνεργεία εργάζονται κανονικά τα Σαββατοκύριακα, όπως θα εργάζονται και τον Δεκαπενταύγουστο, χωρίς διακοπή ώστε να μην δημιουργηθούν οποιαδήποτε προβλήματα.

Όπως είπε ο κ. Χρίστου, η μεγαλύτερη παραγωγή απορριμμάτων εντοπίζεται στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου, στο κέντρο της Πάφου, όπου υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα.

Στις συγκεκριμένες περιοχές, συνέχισε, έχουν τοποθετήσει επιπρόσθετα συνεργεία έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, σε εγρήγορση είναι και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάφου. Όπως είπε, οι υγειονομικοί λειτουργοί βρίσκονται σε εγρήγορση, διενεργώντας επιθεωρήσεις το πρωί, το απόγευμα και τη νύχτα αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου.

Εξάλλου, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 2022 σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται στα δημοτικά όρια της Πάφου. Όταν αυξάνονται οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων μειώνονται ταυτόχρονα τα άλλα απορρίμματα που συγκεντρώνονται από την Υπηρεσία, συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη ότι παρακολουθώντας τις μετρήσεις για το 2023, αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα καταγραφεί και φέτος αύξηση στις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών σε σχέση με το 2022.

Όπως είπε, ο Δήμος Πάφου έχει προχωρήσει σε βελτίωση της συνεργασίας με την Green Dot, ενώ και ο κόσμος έχει αρχίσει να ευαισθητοποιείται.

ΚΥΠΕ