Υπό τη μορφή του κατεπείγοντος θα κατατεθεί το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ που αφορά ρυθμίσεις που σχετίζονται με το Σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης.

Το ΑΚΕΛ θα ζητήσει να τεθεί η πρόταση νόμου προς έγκριση στη σημερινή Ολομέλεια. Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του νόμου περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως, έτσι ώστε η υποβολή αίτησης από δανειολήπτη στο Σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης να αποτελεί επιπρόσθετο λόγο για καταχώρηση έφεσης από ενυπόθηκο οφειλέτη, καθώς και από οποιαδήποτε ενδιαφέρον μέρος στο Επαρχιακό Δικαστήριο, για παραμερισμό της σκοπούμενης πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου, εντός 45 ημέρων από την ημερομηνία παραλαβής της ειδοποίησης.

Με τη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, επιτυγχάνεται η προστασία της κύριας κατοικίας των ενυπόθηκων οφειλετών που υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στο Σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης, με την ολοκλήρωση της εξέτασης της αίτησης.

Την πρόταση νόμου υπογράφουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, Αντρέας Καυκαλιάς, Χρίστος Χριστοφίδης και  Αντρέας Πασιουρτίδης. Παρόμοια ρύθμιση υπήρχε και στο Σχέδιο Εστία. Ο βουλευτής  του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης μιλώντας στο philenews ανέφερε ότι ενημέρωσε για την πρόταση νόμου τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος συμφωνεί.

Η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ: