Σχέδια υπηρεσίας θέσεων στη Δημόσια Υπηρεσία και συγκεκριμένα για θέσεις διατμηματικής προαγωγής και πρώτου διορισμού και προαγωγής σε Υπουργεία, Υφυπουργεία και τμήματα ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Είναι δύο οι βασικές τροποποιήσεις που προκύπτουν από τον νόμο, ότι η θέση προαγωγής Α13 θα είναι πλέον διατμηματική και για προαγωγή στην Α14 και άνω θα υπάρχουν κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής από εξεταστικά κέντρα. Στη βάση των προνοιών του νόμου έχουν διαφοροποιηθεί τα σχέδια υπηρεσίας τα οποία συζητήθηκαν στην μεικτή επιτροπή προσωπικού και σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει αυτά τα σχέδια», εξήγησε ο Μάκης Κεραυνός και ανέφερε ότι τα σχέδια υπηρεσίας συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, σύμφωνα με την έγκριση και τον νόμο που ψηφίστηκε το 2022.

Σε ερώτηση για τις πολλαπλές συντάξεις είπε ότι η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να καταργηθούν από τώρα και στο εξής, για να σταματήσει να υπάρχει αυτή η πρόκληση στην ευρύτερη κοινωνία.

«Έχει γίνει όλη η εργασία από το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση και αναμένεται διαβούλευση, και αντί  πολλαπλών συντάξεων θα έχουμε πλέον, με την λήξη υπηρεσίας κάποιου αξιωματούχου, να υπάρχει απλώς ένα φιλοδώρημα», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση με ποιον θα γίνει η διαβούλευση ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στην ΠτΒ για να γίνει μια διαβούλευση «αλλά η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε μια άλλη άποψη» και θα αποταθεί και στους αρχηγούς κομμάτων «για να μας πουν τις απόψεις τους, είναι ένα θέμα που τους αφορά άμεσα γιατί αφορά και τους Βουλευτές».