Στην κατάθεση της Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) για  Πρότυπη Μονάδα Διέλασης και Επιφανειακής Επεξεργασίας Αλουμινίου στη Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προχώρησε η εταιρεία CADAL LTD.

Συγκεκριμένα η εταιρεία CADAL LTD είναι ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα της εταιρείας ΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΠΑΣ ΛΤΔ και  προχώρησε στην κατάθεση της Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) για την Πρότυπη Μονάδα Διέλασης και Επιφανειακής Επεξεργασίας Αλουμινίου στη Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου.

Το τεχνολογικό στήσιμο της εταιρείας ευελπιστεί πως θα επιτρέπει τις αυξημένες επιδόσεις των συστημάτων που μαζί με την συνταύτιση των παραγωγικών διαδικασιών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες θα στοχοποιεί  και πελάτες του εξωτερικού.

Επιπλέον με την Πρότυπη Μονάδα, προσβλέπει να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της πράσινης μετάβασης καλύπτοντας πέραν του 70% των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές. Η μονάδα σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα διαθέτει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σύστημα οροφής στην Κύπρο, υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας απόνερων, σύστημα για διαχείριση των όμβριων υδάτων ενώ θα υιοθετηθεί πρόγραμμα δενδροφύτευσης στην περιοχή.