Το Υφυπουργείο Τουρισμού, έχει δημιουργήσει βιωματική διαδρομή μέσω εφαρμογής με τον τίτλο Heartland of Legends (HoL) με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality, ή AR) με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της υπαίθρου και των ορεινών και ακριτικών περιοχών.

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού αναφέρει ότι η διαδρομή αυτή διέρχεται από περιοχές της υπαίθρου και ορεινές και ακριτικές περιοχές και προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες, που φέρνουν τους επισκέπτες σε επαφή με την κυπριακή φύση, την παράδοση και τον τρόπο ζωής των Κυπρίων.

Στο πλαίσιο ενεργειών για ενθάρρυνση της επισκεψιμότητας στην ενδοχώρα μέσω της διαδρομής αυτής, δημιούργησε την ηλεκτρονική εφαρμογή «Dragon Game», που αποτελεί παιγνίδι ανακάλυψης, με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality, ή AR). Οι χρήστες, αφού εγκαταστήσουν την εφαρμογή αυτή στο κινητό τους τηλέφωνο, μπορούν να ανακαλύψουν «ψηφιακούς δράκους», που κρύβονται σε βρύσες των χωριών της Heartland of Legends.

Το κοινό μπορεί να επισκεφτεί τα 20 χωριά, με τις χαρακτηριστικές βρύσες, να ανοίξει την εφαρμογή και να σαρώσει τη συγκεκριμένη βρύση. Μέσω της εφαρμογής, θα εμφανιστεί ένας ξεχωριστός, ψηφιακός δράκος. Παράλληλα, θα ξετυλιχτεί μια μικρή ιστορία, που αναδεικνύει παραδόσεις, παραμύθια, θρύλους ή μοναδικά τοπικά χαρακτηριστικά κάθε χωριού.

Τα σχεδιαστικά και οι «δράκοι» είναι εμπνευσμένα από τα μοναδικά έργα του Κύπριου χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη, βραβευμένου με το βραβείο Heritage Award / Europa Nostra.

Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας CYENS και το Μουσείο Χαρακτικής «Χαμπής» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.