Αποφασισμένοι να αποτρέψουν την προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα είναι οι πρατηριούχοι, οι οποίοι προσφεύγουν  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με 100σέλιδη καταγγελία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Να εφαρμοστεί ο κανονισμός της πράσινης γραμμής και να σταματήσει η παρανομία και η ανοχή από την Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE o εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

«Παρανομούν», ανέφερε, «όσοι γεμίζουν τα οχήματα τους με καύσιμα και η Δημοκρατία το ανέχεται», εξηγώντας ότι «τα καύσιμα έρχονται από την Τουρκία, κάτι που δεν προνοεί ο κανονισμός για την Πράσινη Γραμμή».

Ο κύριος Χριστοδούλου, αναφέρθηκε σε απώλεια εσόδων ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ σε καύσιμα από τα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα και το κράτος να χάνει έσοδα από τις φορολογίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κληθείς να σχολιάσει την απόκλιση στις τιμές μεταξύ των πρατηρίων στην ελεύθερη Κύπρο και την καχυποψία ότι προκύπτει αισχροκέρδεια, ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανταγωνισμού το χειρίζονται. Παραδέχθηκε απόκλιση μέχρι και 15 σεντ στις τιμές των καυσίμων, χαρακτηρίζοντας το ως αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η καταγγελία, όπως σημείωσε, έχει κοινοποιηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή.