Αρχίζουν την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Μαρτίου 2023, οι ανανεώσεις των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων, υπενθύμισε σε συνέντευξη του στον ACTIVE o Λειτουργός Ά του τμήματος Οδικών Μεταφορών Βλαδίμηρος Ζαβρός.

«Με το πέρας της καθορισθείσας περιόδου, θα υπάρχει επιβάρυνση 10% επί του ποσού της άδειας κυκλοφορίας και επιπρόσθετα δέκα ευρώ», ανέφερε ο κύριος Ζαβρός, σημειώνοντας ότι: «Οι ανανεώσεις γίνονται κυρίως διαδικτυακά, καθώς από τα στοιχεία φαίνεται ότι το 75% των οδηγών ανανεώνουν την άδεια κυκλοφορίας τους διαδικτυακά. Το υπόλοιπο ποσοστό ανανεώνει μέσω τραπεζών, ΚΕΠ και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών».  

«Για να ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας» συμπλήρωσε, «προϋποθέτει ενεργό πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος, ΜΟΤ, καθώς και ασφάλεια οδήγησης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο χαμηλότερος αριθμός θανατηφόρων το 2022 στην Κύπρο

Ακινητοποιημένα Οχήματα

«Αν κάποιος δεν θα χρησιμοποιήσει το όχημα του για το 2023, θα πρέπει να το δηλώσει ως ακινητοποιημένο, προκειμένου να μην υποστεί τα τέλη κυκλοφορίας για τον επόμενο χρόνο», ανέφερε ο κύριος Ζαβρός, προσθέτοντας ότι «αν κάποια οχήματα έχουν καταστραφεί, θα πρέπει να προσκομιστεί το πιστοποιητικό καταστροφής».