Του Σωκράτη Ιωακείμ 

Δέκα ξενοδοχεία, τα οποία πωλούνται στις επαρχίες Πάφου, ελεύθερης Αμμοχώστου, Λάρνακας και Λεμεσού, εντόπισε σε ιστοσελίδες πώλησης ακινήτων και σας παρουσιάζει το Forbes. Πρόκειται για ξενοδοχεία και τουριστικά συγκροτήματα κάποια εκ των οποίων χρήζουν μεγάλης ανακαίνισης, οι τιμές των οποίων αρχίζουν από το €1 εκατ. και φθάνουν μέχρι τα €11 εκατ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ, €11 ΕΚΑΤ.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα από το παραλιακό δρόμο στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα. Το κτήριο αποτελείται από ισόγειο, ημιώροφο και τέσσερις ορόφους δωματίων, ενώ στον τελευταίο όροφο υπάρχει πισίνα και μπαρ. Υπάρχουν συνολικά 64 δωμάτια, με το εμβαδόν του στεγασμένου χώρου να φθάνει τα 2,240 τ.μ. Υπάρχει επίσης εστιατόριο και αίθουσα εκδηλώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 100 άτομα. Το εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα της BuySell Cyprus.

CORALLI SPA RESORT AND RESIDENCES ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ, €6.075.000

Το ακίνητο αποτελείται από 32 διαμερίσματα μπροστά στην παραλία, στο Coralli Spa Resort and Residence στον Πρωταρά. Με θέα στη θάλασσα το Coralli Spa Resort and Residence βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία, λίγα βήματα μακριά από την παραλία, 500 μέτρα από την παραλία Βυζακιά και 900μ από την περίφημη αμμώδη παραλία Fig Tree. Το πακέτο περιλαμβάνει 32 πλήρως επιπλωμένα, μοντέρνα στούντιο και διαμερίσματα (ενός και δύο υπνοδωματίων) με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, με θέα στη θάλασσα, την πισίνα ή το βουνό. Συγκεκριμένα διαθέτει 4 στούντιο, 24 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου και 4 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη μάχη της αγοράς νέου αυτοκινήτου οι τράπεζες

Το resort αποτελείται από δύο τετράγωνα, το Block A και το Block B. Το Block A φιλοξενεί 21 διαμερίσματα και το Block B φιλοξενεί 11 διαμερίσματα από τα 32 διαμερίσματα προς πώληση. Επωφελείται από 2 κοινόχρηστες πισίνες, γυμναστήριο, σπα και γήπεδο τένις. Περιβάλλεται από όλες τις ανέσεις, όπως εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, μπαρ, νοσοκομείο και φαρμακεία.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΑΦΟ, €5.400.000

Βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής στην Κάτω Πάφο, σε απόσταση μόλις ένα λεπτό με τα πόδια από την παραλία, το γραφικό ψαρολίμανο και το Αρχαίο Φρούριο της Πάφου. Έχει συνολική έκταση 3.406 τ.μ. και βρίσκεται σε γη 3.112 τ.μ. Διαθέτει συνολικά 84 δίκλινα δωμάτια με πλήρη χωρητικότητα 168 κλινών. Έχει επίσης 550 τ.μ. κοινόχρηστους χώρους, μεγάλη πισίνα, χώρο υποδοχής, μπαρ και εστιατόριο.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΑΦΟ, €5.000.000

Το ξενοδοχείο το οποίο εντοπίσαμε στην πλατφόρμα της Delfi Properties να πωλείται, λειτουργεί από το 1995 και ανακαινίστηκε εν μέρει μερικά χρόνια αργότερα. Βρίσκεται σε τέσσερα προνομιακά οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 3785 τ.μ., στην καρδιά της Κάτω Πάφου. Αποτελείται από το ισόγειο με καταστήματα, μεγάλη πισίνα, γυμναστήριο και 25 διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα.

Έχει επίσης 30 χώρους στάθμευσης και κοινόχρηστους χώρους 1.000. τ.μ. οι οποίοι περιλαμβάνουν χώρο υποδοχής, αίθουσα λόμπι, εστιατόριο, μπαρ και σαλόνι.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NEW OLYMPUS ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΑΦΟ, €5.000.000

Πρόκειται για το ιστορικό ξενοδοχείο New Olympus στην καρδιά του κέντρου της Πάφου, το οποίο αν και χρήζει μεγάλης ανακαίνισης, εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει σημαντικό κέρδος σε πιθανό αγοραστή, εάν αξιοποιήσει σωστά το όνομα και τις προοπτικές του. To ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό Βύρωνος 12 στην Πάφο.

NICKI HOLIDAY RESORT ΣΤΗN ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ, €4.500.000

Το ακίνητο αποτελεί μερίδιο 84% ενός τουριστικού συγκροτήματος διαμερισμάτων με την ονομασία “Nicki Holiday Resort” στην Πόλη Χρυσοχούς. Βρίσκεται 1,5 χλμ. από το λιμάνι του Λατσιού και 1 χλμ. από το κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς. Η δημοτική παραλία της Πόλης βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Το ακίνητο εφάπτεται της λεωφόρου Ακάμαντος, η οποία είναι η κύρια παραλιακή οδός της Πόλης με πρόσοψη 175μ.Το συγκρότημα αποτελείται από 10 μπλόκ πλήρως επιπλωμένων διαμερισμάτων (συνολικά 125 μονάδες), δύο εστιατόρια, δύο καταστήματα, σαλόνι, μπαρ, γήπεδο τένις, εσωτερική και εξωτερική παιδική χαρά, δύο εξωτερικές πισίνες και βοηθητικό χώρο στο υπόγειο. Η Gordian κατέχει το μερίδιο 1675/1992 (84%) του συνόλου του έργου που αντιστοιχεί σε 97 διαμερίσματα, δύο εστιατόρια, δύο καταστήματα, χώρο υποδοχής, βοηθητικούς χώρους εστιατορίων, παιδική χαρά και μερίδιο στους κοινόχρηστους χώρους. Το ακίνητο κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις. Τα μπλόκ 100-300 κατασκευάστηκαν το 1990 και τα υπόλοιπα το 2001. Το μπλόκ 800 έχει πουληθεί, μαζί με τα 11 διαμερίσματα από τα μπλόκ 200, 500 και 600.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 2 ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, €3.200.000

Πρόκειται για ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί από το 1985 και περιλαμβάνει 23 δωμάτια σε δύο ορόφους. Ο πιθανός αγοραστής με βάση το συντελεστή δόμησης μπορεί να προσθέσει άλλα 22 δωμάτια στον τρίτο όροφο. Βρίσκεται σε έκταση γης 1,307 τ.μ. και έχει μεγάλη πισίνα, εστιατόριο και στεγασμένο χώρο στάθμευσης 190 τ.μ. Το ξενοδοχείο πάντως για όποιον ενδιαφέρεται να το αγοράσει χρήζει ανακαίνισης.

TOΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗN ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ, €1.500.000

Το ακίνητο είναι ένα τουριστικό συγκρότημα hotel-apartments στην Πόλη Χρυσοχούς. Βρίσκεται 1,5χλμ από το κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς και μόλις 150μ από την παραλία. Το συγκρότημα αποτελείται από χώρο υποδοχής, τέσσερα στούντιο, τρία διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων, εννέα διαμερίσματα 1 υπνοδωματίου και υπόγειο. Έχει συνολικό εμβαδόν εσωτερικών χώρων 940 τ.μ. και είναι χτισμένο σε τεμάχιο με εμβαδόν 3,171 τ.μ. Το ακίνητο έχει επιπλέον συντελεστή δόμησης 526 τ.μ. Οι κοινόχρηστοι χώροι αποτελούνται από πισίνα, μπαρ και κήπο.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗN ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, €1.350.000

Το αδειοδοτημένο τουριστικό συγκρότημα λειτουργεί από το 1985 και περιλαμβάνει συνολικά 22 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων, 14 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου και 6 στούντιο. Βρίσκεται στο κέντρο της Αγίας Νάπας σε κοντινή απόσταση από την παραλία και έχει συνολική έκταση 1,290 τ.μ. Το κτήριο χρήζει πάντως πλήρους ανακαίνισης.

HOTEL APARTMENTS ΣΤΙΣ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΡΕΣ, €1.000.000

Hotel Apartments στις Κάτω Πλάτρες διαθέτει προς πώληση η APS, για το ποσό του €1 εκατ. Πρόκειται για μία βίλα και τρία συγκροτήματα διαμερισμάτων. Η βίλα ανεγέρθηκε το 2001 και αποτελείται από ισόγειο και όροφο. Το πρώτο συγκρότημα αποτελείται από μια ανεξάρτητη μονάδα με ισόγειο και έναν όροφο. Το δεύτερο συγκρότημα αποτελείται από τρία διώροφα διαμερίσματα. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει ενιαίο χώρο με σαλόνι και κουζίνα, τουαλέτα με ντους, δύο υπνοδωμάτια και βεράντες. Το τρίτο συγκρότημα αποτελείται από οκτώ μονάδες, δύο διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων, πέντε διαμερίσματα στούντιο και ένα γραφείο. Το κτήριο διαθέτει υπόγειο που χρησιμοποιείται σήμερα ως αποθήκη και κοινόχρηστη πισίνα και μπαρ.

Από το τεύχος Απριλίου του περιοδικού Forbes