Αν χρειαστεί στέλνουμε στρατό, αν χρειαστεί κάνουμε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο, αν χρειαστεί κάνουμε διασυνοριακή επιχείρηση, ό,τι χρειαστεί θα το κάνουμε και το κάνουμε, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. 

Όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, σε ομιλία του στη γενική συνέλευση της τουρκικής Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2020, ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ότι χρησιμοποιείται μια έκφραση του τύπου “κάθε μήνα δίνονται εξηγήσεις στον Τραμπ”. “Εμείς μόνο στον λαό δίνουμε εξηγήσεις. Κι εδώ δίνουμε εξηγήσεις στον λαό. Στη διεθνή αρένα η Τουρκία δεν δίνει εξηγήσεις για τα συμφέροντά της, ζητά εξηγήσεις. Όποια είναι τα συμφέροντα της Τουρκίας προς αυτή τη κατεύθυνση θα κινούμαστε και κινούμαστε. Χωρίς να αισθανόμαστε την ανάγκη να παίρνουμε άδεια από κανένα οργανισμό ή πρόσωπο, θα κάνουμε αυτό που επιβάλλουν τα συμφέροντα της Τουρκίας και το κάνουμε. Αν χρειαστεί κάνουμε επιχείρηση πέραν των συνόρων, αν χρειαστεί στέλνει στρατό, αν χρειαστεί κάνουμε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο, ό,τι χρειαστεί θα το κάνουμε και το κάνουμε”, ανέφερε. 

Ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι από τους λίγους ηγέτες που μπορούν να συναντώνται άνετα με όλους τους ηγέτες του κόσμου. “Κατά τις συναντήσεις του επιδεικνύει την περήφανη στάση του λαού μας, στέκεται όρθιος στο όνομα του λαού μας, αυτό που θα πει, τους το λέει κατάμουτρα”, ανέφερε.

 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ