Νέα θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ένα άθλιο σχόλιο του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, ο οποίος αναδημοσίευσε ανάρτηση της Αλεξάνδρας Ατταλίδου σχολιάζοντας: «Μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ». Η ανάρτηση της κ. Ατταλίδου αφορούσε την προχθεσινή ποινικοποίηση των ψευδοθεραπειών μεταστροφής και θέσεις της υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καθώς και μια παλαιότερη  αναφορά της για απειλητικά μηνύματα που λάμβανε μεταξύ των οποίων «ότι θα μου στείλουν τρεις μαύρους». Όπως ανέφερε στον «Φ» η κ. Ατταλίδου, προχώρησε με καταγγελία στην ειδική επιτροπή δεοντολογίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει και με άλλες ενέργειες. «Δεν θα αφήσω το θέμα», είπε. Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τόνισε ότι άμεσα θα συνέλθει η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας και ότι θα τηρηθεί αυστηρά ο κώδικας. 

Ειδικότερα, η κ. Δημητρίου σημείωσε ότι «εφόσον έχουμε καταγγελία, άμεσα θα συνέλθει ηεπιτροπή δεοντολογίας και θα ακολουθηθεί η διαδικασία. Θα τηρηθεί αυστηρά και προσεκτικά ο κώδικας δεοντολογίας». Σχετικά με το αίτημα βουλευτών, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της επιτροπής Θεσμών Δημήτρη Δημητρίου, να απομακρυνθεί ο Θεμιστοκλέους από την εν λόγω Επιτροπή, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς. «Δεν μπορεί να λειτουργεί εξωθεσμικά η Πρόεδρος της Βουλής. Εξάλλου, ο κ. Θεμιστοκλέος δεν ανήκει μόνο σε μια Επιτροπή».

Υπενθυμίζεται ότι καταγγελία στην επιτροπή δεοντολογίας κατά του  Θεμιστοκλέους είχε γίνει και από την κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του Κινήματος Οικολόγων, Έφη Ξάνθου. Επιπλέον, σε καταγγελία, την οποία τελικά απέσυρε, είχε προχωρήσει και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς. Παράλληλα, είχε εξαγγείλει καταγγελία στην οποία όμως δεν προχώρησε, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξετάζει συμπεριφορά Θεμιστοκλέους η Επιτροπή Δεοντολογίας

Από πλευράς της, η κ. Ατταλίδου ανέφερε στον «Φ» ότι προχώρησε μέσω επιστολής σε καταγγελία στην ειδική επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής. «Είμαι σε επαφή και με τον νομικό μου σύμβουλο για τυχόν άλλες ενέργειες. Δεν θα το αφήσω το θέμα. Εξάλλου είναι καθήκον μου να υπερασπιστώ το κύρος της Βουλής», είπε και πρόσθεσε: «Δεν έχω καμία κόντρα με τον κ. Θεμιστοκλέους, όπως λανθασμένα γράφεται σε ορισμένα δημοσιεύματα. Ούτε έχω μιλήσει μαζί του. Ούτε σε αντιπαράθεση ήρθαμε. Ούτε του απευθύνθηκα. Μίλησα από το έδρανο της Βουλής και εξέφρασα την άποψή μου για την πρόταση νόμου που ποινικοποιεί τις ψευδοθεραπείες μεταστροφής. Έχω πολιτικές θέσεις. Δεν είπα τίποτα που να αφορά τον κ. Θεμιστοκλέους. Όποιοι αναφέρονται σε κόντρα, εσκεμμένα ξεπλένουν την επίθεσή του».

Ως προς το περιστατικό, ανέφερε ότι η ίδια το αντιλήφθηκε από μηνύματα που έλαβε. «Έμεινα άφωνη. Στην πολιτική επιχειρηματολογείς, αντιπαραθέτεις απόψεις, δεν προβαίνεις σε προσωπικές επιθέσεις», επεσήμανε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απαντά στα πυρά ο Θεμιστοκλέους: Σήκωσα γάντι που μου πέταξε

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων χαρακτηρίζει ως χυδαία και άκρως καταδικαστέα την επίθεση Θεμιστοκλέους προς την Αλεξάνδρα Ατταλίδου. Υπογραμμίζεται, ακόμη, ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής συμπεριφέρεται επανειλημμένα με απαράδεκτο και κυρίως αντιθεσμικό τρόπο. «Άλλωστε, και στο παρελθόν έχει προβεί σε σεξιστικές, προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις προς το στέλεχος και κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του Κινήματος, Έφη Ξάνθου, τον πρόεδρο του Κινήματος Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, αλλά και τον τέως βουλευτή, Γιώργο Περδίκη». 

Ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωσή του καταδικάζει το απαράδεκτο και χυδαίο σχόλιο, όπως το χαρακτηρίζει. «Ο κ. Θεμιστοκλέους οφείλει, επιτέλους, να κατανοήσει ότι με τις συνεχείς σεξιστικές, προσβλητικές και υποτιμητικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέραν της προσωπικής προσβολής υποβιβάζει και το επίπεδο της πολιτικής ζωής». 

Επιπλέον, με ανάρτησή του ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, σημείωσε ότι «ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους είναι γνωστός για τις μισαλλόδοξες του απόψεις. Η νέα επίθεση όμως στην Α. Ατταλίδου ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας. Ως εδώ! Η ανοχή είναι συνενοχή». Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΠΑ, Αντρέας Θεμιστοκλέους, αναφέρει με ανάρτηση: «Μόνο ντροπή. Κάποτε θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αν είναι όντως ναός της Δημοκρατίας, πετάξτε τον έξω. Μηδενική ανοχή».