Δέχθηκε αρκετές πιέσεις τις τελευταίες μέρες, έχοντας ως δέλεαρ και την δημοσκόπηση που τον δείχνει να κερδίζει σε όλα τα σενάρια υποψηφιοτήτων στο Δήμο Λευκωσίας. Παρόλα αυτά, ο Αχιλλέας Δημητριάδης δεν άλλαξε την απόφαση του. Για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, ο γνωστός νομικός της Λευκωσίας δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές για τη Δημαρχία της Λευκωσίας οριστικά και αμετάκλητα. Θα παραμείνει βέβαια, όπως αναφέρει και ο ίδιος στο περιβάλλον του, ένας ενεργός πολίτης της κοινωνίας, ασκώντας πιέσεις και κάνοντας παρεμβάσεις για να προωθηθούν πολιτικές προς το δημόσιο συμφέρον. Όπως για παράδειγμα την δημιουργία Επιτροπής Αληθείας και μέτρα προς αντιμετώπιση της διαφθοράς, που είχαν αποτελέσει βασικούς πυλώνες του προεκλογικού του προγράμματος κατά τη διάρκεια των προεδρικών,

Η εξέλιξη αυτή, λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη καθώς, ο Αχιλλέας Δημητριάδης είχε εξαρχής θέσει τους προβληματισμούς που είχε για να μπει στην μάχη και οι οποίοι δεν είχαν να κάνουν με πολιτικούς λόγους, αλλά με καθαρά προσωπικούς και επαγγελματικούς που δεν του επέτρεπαν τη δεδομένη στιγμή να μπει στην μάχη για τη Δημαρχία της Λευκωσίας. Δημιούργησε όμως μια νέα κινητικότητα και πρόσθεσε ένα πονοκέφαλο για το ΑΚΕΛ, με την ηγεσία της Εζεκίας Παπαϊωάννου να βρίσκεται σε εγρήγορση αναζητώντας νέα περίπτωση υποψηφίου για την πρωτεύουσα. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσεγγιστεί κάποια άτομα και οι διαδικασίες βρίσκονται πλήρη εξέλιξη, ωστόσο μέχρι στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ο Δήμος Λευκωσίας, πέραν από τη σημαντικότητα του, έχει και κάποιες ιδιομορφίες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στην επιλογή του υποψηφίου που θα επιλεχθεί.

>> Στηρίζει Παλιό και Ξυδιά

Η επαρχιακή επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, με ανακοίνωση της χθες δηλώνει τη στήριξη της στην υποψηφιότητα του Νίκου Παλιού για το Δήμο της Ανατολικής Πάφου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το ΑΚΕΛ αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών, με αίσθημα υψηλής ευθύνης, με το βλέμμα στο μέλλον για ένα ανθρώπινο και σύγχρονο Δήμο, με προοδευτικό προσανατολισμό, με έργα και δράσεις προς όφελος των Δημοτών και των αναγκών τους, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες όπως προβλέπονται από το καταστατικό και τους κανονισμούς λειτουργίας του και αποφάσισε να στηρίξει τον Ανεξάρτητο Υποψήφιο Νίκο Παλιό για τη θέση του Δημάρχου του νέου Δήμου Ανατολικής Πάφου».

Η απόφαση για στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Παλιού, σύμφωνα με την ανακοίμωση λήφθηκε ομόφωνα, σε κοινή συνέλευση των μελών του ΑΚΕΛ απ’ όλες τις κομματικές ομάδες των Διαμερισμάτων Γεροσκήπου, Κονιών, Τίμης, Αγίας Μαρινούδας και Αχέλειας, που αποτελούν τον νέο Δήμο Ανατολικής Πάφου.

Στήριξη από πλευράς ΑΚΕΛ αναμένεται να ανακοινωθεί και τη υποψηφιότητα του Κυριάκου Ξυδιά, νυν Δημάρχου Γερμασόγειας, ο οποίος εξήγγειλε την υποψηφιότητα του για την Δημαρχία του Δήμου Ανατολικής Λεμεσού.

Όπως πιλοφορούμαστε, αποτελεί απόφαση του ΑΚΕΛ οι εκλελεγμένοι Δήμαρχοι που προέρχονται από το κόμμα και θα επαναδιεκδικήσουν εκλογή, θα στηριχθούν. Υπενθυμίζεται ότι την υποψηφιότητα της ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή και η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα, η οποία επίσης προέρχεται από το ΑΚΕΛ και είναι δεδομένη η στήριξη της, όπως και δεδομένη θα είναι στήριξη του Μαρίνου Λάμπρου για το Δήμο Πέγειας. Στήριξη αναμένεται να δοθεί και στην υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Ύψωνα Παντελή Γεωργίου, ο οποίος προέρχεται από το ΑΚΕΛ αν και το 2016 είχε εκλεγεί ως αντάρτης. Δεδομένη φυσικά είναι και η υποστήριξη της υποψηφιότητας του νυν Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα.

>> Απάντησε θετικά στην Αννίτα

Η απόφαση στήριξης των ήδη εκλεγμένων Δημάρχων που θα επαναδιεκδικήσουν εκλογή, ισχύει και για την περίπτωση των κατεχόμενων Δήμων.  Αυτό σημαίνει ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Αμμοχώστου Σίμου Ιωάννου εάν επαναδιεκδικήσει εκλογή, όμως και του Δημάρχου Μόρφου Έκτορα Χατζηαβραάμ. Η απόφαση αυτή του ΑΚΕΛ αναμένεται ότι θα μπει στο τραπέζι των συζητήσεων για τους κατεχόμενους Δήμους, για επίτευξη συναινέσεων μετά και τη σχετική πρόταση της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου. Όπως πληροφορούμαστε, ο γγ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, απάντησε ήδη στην επιστολή της προέδρου του ΔΗΣΥ, τονίζοντας ότι διαχρονικά το ΑΚΕΛ αναδεικνύει τη θέση υπέρ της επίτευξης συναινέσεων, δηλώνοντας παράλληλα την ετοιμότητα του κόμματος του να συζητήσει πάνω σε αυτή την βάση.

Σημειώνεται παράλληλα ότι συνεχίζονται οι διεργασίες και οι προσπάθειες για επίτευξη συνεργασιών με άλλα κόμματα, σε τοπικό επίπεδο, εκεί και όπου οι συνθήκες το επιτρέψουν.