Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν, ούτε και μαγικά ραβδιά που να κάνουν θαύματα, όμως ο επιμένων νικά, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός και με αυτήν ρότα συνεχίζουν να κινούνται ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ.

Αύριο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, η ηγεσία της Πινδάρου θα έχει χωριστές συναντήσεις με την ηγεσία του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ, συνεχίζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα αγκάθια της μεταξύ τους συνεργασίας για τις δημοτικές εκλογές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τις συναντήσεις που είχαν την προηγούμενη βδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, τέθηκαν επί τάπητος σενάρια με τα οποία θα μπορούσαν να ξεπεραστούν τα εμπόδια σε κάποιους τουλάχιστον μεγάλους δήμους.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον δεν συζητείται η οριζόντια συνεργασία σε όλους τους δήμους της Κύπρου. Έχει επίσης αρχίσει να γίνεται αποδεχτό ότι τουλάχιστον για τον δήμο Πάφο και τον δήμο Λάρνακας δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία.

 Στην πρώτη περίπτωση διότι η υποψηφιότητα Φαίδωνα Φαίδωνος είναι δεδομένη και ταυτόχρονα δεδομένη είναι και η στήριξη της υποψηφιότητας του από τον ΔΗΣΥ. Την ίδια ώρα όμως, είναι ξεκάθαρο ότι δεν τίθεται ούτε καν προς συζήτηση το σενάριο στήριξης της υποψηφιότητας Φαίδωνα από το ΔΗΚΟ. Ήδη κυκλοφορεί εντόνως το σενάριο της υποψηφιότητα του Εύρου Λοϊζίδη, δημοτικού συμβούλου του ΔΗΚΟ τον οποίο μπορεί να στηρίξει και η ΔΗΠΑ αλλά και το ΑΚΕΛ. Η συνεργασία των τριών μπορεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να έχει και συνέχεια στο θέμα του περιφερειάρχη με την υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και πρώην Υπουργού Υγείας Χρίστου Πατσαλίδη που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του την Παρασκευή.

Σε ο,τι αφορά τη Λάρνακα, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής προοπτική υποψηφιότητας που να μπορεί να κερδίσει την υποψηφιότητα Ανδρέα Βύρα. Ταυτόχρονα όμως, είναι πιθανή η στήριξη του από ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ.

>> Κλειδί η Λεμεσός και ο Στρόβολος: Σημείο αναφοράς της νέας προσπάθειας είναι η Λεμεσός. Στις τελευταίες συναντήσεις της Αννίτας Δημητρίου με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, τέθηκαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εναλλακτικά σενάρια επί τάπητος. Η επαρχιακή ΔΗΣΥ  δεν θέλει Αρμεύτη, ενώ στο ΔΗΚΟ δεν συζητούν Νικολαΐδη. Στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα του Δώρου Αντωνίου, ο οποίος εξήγγειλε ήδη υποψηφιότητα, αλλά και του Ανδρέα Μιχαηλίδη. Στο σενάριο αυτό, υπάρχει ο προβληματισμός για τις πιθανότητες επιτυχίας λόγω του ότι ο κοινός υποψήφιος θα έχει σίγουρα από την μια την υποψηφιότητα Αρμεύτη και από την άλλη την υποψηφιότητα Νικολαΐδη.

Στη περίπτωση του Στροβόλου, το ΔΗΚΟ δεν συζητά το σενάριο υποψηφιότητας Χρίστου Τσίγκη, για την οποία γινόταν λόγος τις τελευταίες μέρες για συνεργασία ΔΗΣΥ, ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ. Άρα για να υπάρξει συνεργασία θα αναζητηθούν άλλες περιπτώσεις.

Στην εξίσωση και η Λευκωσία…

Δεν αποκλείεται πάντως στην εξίσωση να μπει και ο δήμος Λευκωσίας καθώς από πλευράς ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ υπάρχουν ενστάσεις στην στήριξη υποψηφιότητας Ανδρέα Κωνσταντίνου, ο οποίος παρουσιάζεται ως το φαβορί για να είναι υποψήφιος στην πρωτεύουσα από πλευράς ΔΗΣΥ. Το ενδιαφέρον του διατηρεί ανοικτό για την δημαρχία και ο τέως Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος με επιστολή του προς την ηγεσία ζητά νέα δημοσκόπηση. Ερωτηματικό παραμένει και το θέμα της αντιδημαρχίας για τη Λευκωσία καθώς από πλευράς ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ, υπάρχει μία δυσαρέσκεια  στα μέλη τους στο σενάριο να καταλήξει και η δημαρχία και η αντιδημαρχία της Λευκωσίας στον ΔΗΣΥ.

Αύριο είναι επίσης προγραμματισμένη η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ για να ενημερωθούν τα μέλη από τον πρόεδρο του κόμματος και παράλληλα να τεθούν και οι κανονισμοί της διαδικασίας για λήψη αποφάσεων.

> Στο μνημόσυνο Μάτση η Αννίτα

«Ο Κυριάκος Μάτσης έδωσε έναν όρκο προς την πατρίδα, τον οποίο και τήρησε. Έχυσε το αίμα του για έναν σκοπό, χωρίς να τρομάξει ούτε μία στιγμή μπροστά στα βασανιστήρια των Άγγλων και τις εγκληματικές βιαιότητές τους, με αποκορύφωμα να βρει φρικτό θάνατο και να κοσμήσει το πάνθεον των αγωνιστών», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας πως «σήμερα έχουμε ανάγκη από τέτοιους ήρωες που να αποτελούν πηγή έμπνευσης»

Σε επιμνημόσυνο λόγο της στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από το Εθνικό Σωματείο «Κυριάκος Μάτσης» Λακατάμειας, η κ. Δημητρίου είπε πως «όταν βάζεις το κοινό καλό και την πατρίδα πάνω από όλα, οι θαρραλέες πράξεις και ο θάνατος είναι αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης και ενός βαθιά ριζωμένου αισθήματος δικαιοσύνης», πρόσθεσε.