Ενώπιον της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης , επικυρώνονται σήμερα, το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών και έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ΕΔΕΚ. Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί για να δώσει το σύνθημα της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του ερχόμενου Ιουνίου.

Παρόντες στην Συνδιάσκεψη είναι οι έξι υποψήφιοι τους οποίους προέκρινε το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος μετά από αξιολόγηση ενός καταλόγου 15 ονομάτων που προωθήθηκαν από την Πολιτική Γραμματεία. Αυτοί είναι οι βουλευτές Ανδρέας Αποστόλου και Ηλίας Μυριάνθους, ο δήμαρχος Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου, η φιλόλογος Παντελίτσα Γιόκκα, η δημοσιογράφος Βίβιαν Κανάρη και ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ Νικόλας Φιλίππου.

Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκύπριας Συνδιάσκεψης  αναμένεται να επικυρωθούν και όλα τα πρόσωπα που έχει ανακοινώσει η ΕΔΕΚ μέχρι στιγμής για τις θέσεις των δημάρχων, των αντιδημάρχων και των προέδρων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης και όσοι προέρχονται από τις τάξεις του κόμματος αναμένεται να παρευρεθούν. Θα επικυρωθούν, επίσης, και τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τα Δημοτικά Συμβούλια και τις Σχολικές Εφορείες.