Λύση στον γρίφο της Λάρνακας αναζητεί να βρει η Πινδάρου. Οι προσπάθειες της ηγεσίας συνεχίζονται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας για να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό και μαζί του να κλείσει και η όλη συζήτηση που έχει συντηρείται στους κόλπους του κόμματος, τροφοδοτώντας διαρκώς μια κατάσταση εσωστρέφειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ηγεσία του κόμματος προβαίνει σε ενέργειες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση ευελπιστώντας σε θετική κατάληξη. Δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να υπάρξει κάποια ανακοίνωση τουλάχιστον σε ο,τι αφορά την περίπτωση του υποψήφιου Δήμαρχου.

Ένα κεφάλαιο που πονά πάρα πολύ τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ιδιαίτερα μετά την εξαγγελία του βουλευτή του ΕΛΑΜ Σωτήρη Ιωάννου, απέναντι από την υποψηφιότητα Ανδρέα Βύρα. Στην Πινδάρου ανησυχούν ότι ένας αριθμός ψήφων του ΔΗΣΥ θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΕΛΑΜ εάν δεν έχει άλλη επιλογή από το κόμμα του. Ενέργεια η οποία θα απενοχοποιήσει την ψήφο μιας μερίδας συναγερμικών προς το κόμμα της ακροδεξιάς.

Η μεγάλη όμως ανησυχία στον ΔΗΣΥ και στην ηγεσία του είναι ότι η απουσία δικού του υποψηφίου θα ανοίξει αυτόματα τις πόρτες πολλών τοπικών συλλόγων και τοπικών επιτροπών στον υποψήφιο του ΕΛΑΜ για προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες. Ένα τέτοιο σενάριο ουσιαστικά δίνει χώρο στο κόμμα της ακροδεξιάς να χτίσει γέφυρες μέσα στο κόμμα και τους πυρήνες του.

Όσο και εάν η περίπτωση της Λάρνακας είναι απλά ένας Δήμος, εντούτοις οι προεκτάσεις που έχει ήδη λάβει το θέμα, δημιουργούν μεγάλο ζήτημα για την ηγεσία του κόμματος. Ακόμα και σε επικοινωνιακό επίπεδο, καθώς η Λάρνακα είναι η επαρχία της προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου.

Εκτός από τα όσα έγιναν στο περιβόητο Πολιτικό Γραφείο για την επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών και το επεισόδιο με τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο της προεκλογικής σε Λάρνακα και Αμμόχωστο Γιώργο Κάρουλα, το συγκεκριμένο κεφάλαιο επιτρέπει την ανάπτυξη μιας σεναριολογίας η οποία ζημιώνει ακόμα περισσότερο το κόμμα.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση με τον Φίλιππο Χατζηζαχαρία, γύρω από το όνομα του οποίου αναπτύχθηκε μία περιρρέουσα που προκάλεσε και έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο, παρόλο ότι έγινε προσπάθεια να φορτωθεί στην ηγεσία του κόμματος. Αυτό που φαίνεται να έχει γίνει είναι ότι τοπικός παράγοντας του ΔΗΣΥ επικοινώνησε με τον τέως Υφυπουργό Καινοτομίας προτείνοντας του να είναι υποψήφιος, παρουσιάζοντας το ότι ενεργούσε εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος. Η Πινδάρου διαψεύδει κατηγορηματικά το θέμα ενώ από το περιβάλλον του Φίλιππου Χατζηζαχαρία δεν έχει ειπωθεί κάτι που διαλευκάνει την όλη ιστορία. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αναζητείται εναγωνίως υποψήφιος Δήμαρχος.

Στην Λάρνακα παραμένει ανοικτό όμως και το θέμα του περιφερειάρχη. Ενώ κάποια στιγμή όλα έδειχναν ότι το κόμμα θα κατέληγε στην περίπτωση του Δημάρχου Αραδίππου Ευάγγελου Ευαγγελίδη, το θέμα δεν προχώρησε και ο τελευταίος με επιστολή προς στην ηγεσία του κόμματος, απέσυρε το ενδιαφέρον του. Είχε γίνει μάλιστα και δημοσκόπηση στην οποία ο Ευαγγελίδης φαινόταν να είχε την μεγαλύτερη αποδοχή. Η εξέλιξη της ιστορίας φαίνεται ότι ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο στη συγκεκριμένη επαρχία για τον ΔΗΣΥ.