Μια μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία είναι προς όφελος των συμπολιτών μας και της κοινωνίας, χαρακτήρισε την επερχόμενη αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, τονίζοντας πως είναι δεδομένο πως όλοι θέλουν να τη δουν να πετυχαίνει.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, «συζητήσαμε σήμερα στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης που είχαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών και τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Παράλληλα σημείωσε πως η Βουλή αναμένει από την κυβέρνηση να είναι όλα έτοιμα για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία και εξέφρασε ετοιμότητα για όποιες διορθωτικές κινήσεις απαιτηθούν στη συνέχεια. Ξεκαθάρισε δε πως η Βουλή ψηφίζει νόμους, ωστόσο την ευθύνη της εφαρμογής την έχει η εκτελεστική εξουσία. «Καμία μεγάλη μεταρρύθμιση, όπως είδαμε να συμβαίνει και με το Γενικό Σχέδιο Υγείας, δεν μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία».

Προβλήματα θα υπάρξουν, αδυναμίες και κενά θα υπάρξουν», σημείωσε. Σημασία έχει, συνέχισε η κ. Δημητρίου, να μην αναλωνόμαστε σε επικοινωνιακά παιχνίδια αλληλοεπίρριψης ευθυνών, αλλά να λειτουργήσουμε όλοι εποικοδομητικά βρίσκοντας τις λύσεις και αναλαμβάνοντας ευθύνες. Την ίδια ώρα η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως είναι αναγκαίο, «να προχωρήσουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για μια μεγάλη μεταρρύθμιση, την οποία συζητούσαμε για είκοσι και πλέον χρόνια, την οποία μετουσιώσαμε με νομοθετική ρύθμιση σε πράξη και τώρα πρέπει να εφαρμόσουμε προς όφελος των πολιτών».

Κληθείσα να σχολιάσει την απουσία της από τη σύσκεψη στο Προεδρικό, η κα Δημητρίου ανέφερε πως δεν μπορούσε να διαφοροποιήσει το πρόγραμμά της για να παραστεί σε μια σύσκεψη που εδώ και δύο εβδομάδες ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βουλή των Αντιπρόσωπων.

«Παρέστη όμως ο συντονιστής του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο κύριος Σύκας και βεβαίως τοποθετηθήκαμε για ακόμα μια φορά και επί της ουσίας αλλά και επί της δικής μας εισήγησης για τον τρόπο χειρισμού του ζητήματος», κατέληξε.