Ειδική κλειστή συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής θα καθοριστεί, πιθανόν την ερχόμενη Πέμπτη, για το θέμα της παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Το θέμα ήγειρε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου για ταυτοποίηση των χρηστών καρτών προπληρωμένης τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, εδώ και τέσσερα χρόνια ψηφίστηκε νομοθεσία που επιτρέπει την παρακολούθηση τηλεφώνων και μέχρι σήμερα ο νόμος δεν εφαρμόστηκε. Γι’ αυτό ζήτησε απόρρητη συνεδρία της Επιτροπής για να πουν οι αρμόδιοι γιατί ακόμα δεν εφαρμόστηκε ο νόμος.

Στο μεταξύ, πριν το Πάσχα αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση νόμου για ταυτοποίηση των χρηστών προπληρωμένης τηλεφωνίας, τις γνωστές so easy.

Η πρόταση συζητήθηκε σήμερα και διευκρινίστηκαν ορισμένα εκκρεμούντα ζητήματα, ωστόσο, κάποια θα ξεκαθαρίσουν ενώπιον της Ολομέλειας.

Παραμένουν υπό εκκρεμότητα δύο ζητήματα, κατά πόσον οι κάρτες so easy θα πωλούνται από τα περίπτερα και τα σούπερ μάρκετ και η ταυτοποίηση θα γίνεται από τον πάροχο και ποιος θα εκδίδει τους σχετικούς κανονισμούς.