Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για της Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε ο Ανδρόνικος Ζερβίδης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

Ο Ανδρόνικος, έμπειρος επιχειρηματίας και ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής. Με μια καριέρα που καλύπτει πάνω από τέσσερις δεκαετίες στον επιχειρηματικό και τεχνολογικό τομέα, ο Ανδρόνικος καθοδηγείται από μια βαθιά δέσμευση στην κοινωνική πρόοδο και την καινοτόμο διακυβέρνηση.

“Και είναι με μεγάλη αποφασιστικότητα που βγαίνω μπροστά για να υπηρετήσω τόσο την Κύπρο όσο και την Ευρώπη. Δεν διεκδικώ απλώς ένα αξίωμα, αλλά υπερασπίζομαι έναν επαναπροσδιορισμό του μέλλοντός μας, όπου κάθε φωνή θα ακούγεται και θα γίνεται σεβαστή”, δήλωσε ο κ. Ανδρόνικος.

Η εκστρατεία του, μετά από μια αξιοσημείωτη προεδρική υποψηφιότητα το 2023, είδε αρκετές από τις πολιτικές του προτάσεις να υιοθετούνται. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο Ανδρόνικος ασχολήθηκε ενεργά με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο υψηλότερο επίπεδο, πιέζοντας για μετασχηματιστικές πολιτικές και βιώσιμες λύσεις. Οι συνεχιζόμενες προσπάθειές του είναι καταγεγραμμένες και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στη σελίδα του στο Facebook και στον ιστότοπό του.

Στην υπόσχεσή του προς το εκλογικό σώμα, ο Ανδρόνικος δίνει έμφαση σε μια Ευρώπη όπου η καινοτομία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης, της απασχόλησης και όπου η δικαιοσύνη και η αξιοπρέπεια υποστηρίζονται χωρίς συμβιβασμούς. “Υπόσχομαι να υπερασπιστώ πολιτικές που προστατεύουν το περιβάλλον μας, ενισχύουν την οικονομία μας και ενισχύουν τη συλλογική μας ευημερία, ενώ παράλληλα εργάζομαι ακούραστα για την παγκόσμια ειρήνη”, διαβεβαίωσε.

Το μανιφέστο 21 σημείων που συνέταξε ο Ανδρόνικος, το οποίο σημειώνεται για τα τολμηρά και ενίοτε αμφιλεγόμενα σημεία του, έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει σκέψη και διάλογο σχετικά με το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης. Περιλαμβάνει ανέξοδες, εύκολα επιλύσιμες μικρές προκλήσεις. Ωστόσο, μεταξύ των φιλόδοξων σχεδίων του είναι μια πρωτοβουλία χρηματοδότησης ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος μέσω καινοτόμων χρηματοδοτικών λύσεων. Η πρωτοβουλία αυτή θα συμπληρώσει, και όχι θα συγκρουστεί με τις τρέχουσες κυβερνητικές προσπάθειες για πολιτική λύση. Επιπλέον, αντιφατικά προτείνει όπως όλοι οι θρησκευτικοί οργανισμοί στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Εκκλησίας, δημοσιοποιούν τις ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις με διαφάνεια και διαφάνεια.

Σε μια δημιουργική κίνηση, ο Ανδρόνικος χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες για να καταστήσει την εκστρατεία του προσβάσιμη στα ελληνικά, τα τουρκικά και τα αγγλικά, διασφαλίζοντας ότι το μήνυμά του θα έχει ευρεία και περιεκτική απήχηση. Η καμπάνια περιλαμβάνει επίσης ένα μοναδικό μουσικό βίντεο διάρκειας 2 λεπτών που συνοψίζει το μανιφέστο του, διαθέσιμο και στις τρεις γλώσσες και δημιουργημένο με τη βοήθεια εικόνων που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη.

Η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος, πηγάζει εν μέρει από την οργή του για την πρόσφατη νομοθεσία που ψηφίστηκε από το κυπριακό κοινοβούλιο, η οποία, όπως υποστηρίζει, χαρακτηρίζει άδικα το 75% του πληθυσμού, ιδιαίτερα τις γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών χωρίς πανεπιστημιακό πτυχίο, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. “Σε αυτές τις εκλογές, προτρέπω όλους όσοι αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται σωστά, να δώσουν την ψήφο τους για αλλαγή, για αξιοπρέπεια και για ένα μέλλον όπου όλοι θα εκτιμώνται ισότιμα”, καλεί με πάθος.

Στις 9 Ιουνίου, ο Ανδρόνικος καλεί τους πολίτες της Κύπρου και τους κατοίκους της ΕΕ να συμπαραταχθούν μαζί του για μια πραγματικά ανεξάρτητη και οραματική ηγεσία. “Ψηφίστε για την αλλαγή. Ψηφίστε για ένα μέλλον για το οποίο μπορούμε όλοι να είμαστε υπερήφανοι. Ψηφίστε τον Ανδρόνικο Ζερβίδη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”.