Τρεις από τους εννιά δικαστές του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο θα συνέλθει ως Συμβούλιο για να εκδικάσει την αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, συμμετείχαν και στην πρώτη και μοναδική περίπτωση αίτησης για παύση κρατικού αξιωματούχου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Πρόκειται για τον σημερινό πρόεδρο του σώματος, Αντώνη Ρ. Λιάτσο και τους δικαστές Τεύκρο Οικονόμου και Τάσια Ψαρά Μιλτιάδου. Και οι τρεις συμμετείχαν στο Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εξέτασε την αίτηση του τέως Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για παύση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, με αφορμή τις δηλώσεις του στις 14/4/2015 με τις οποίες απέδιδε αξιόποινες πράξεις στον κ. Κληρίδη, χωρίς στοιχεία.

Από την άλλη, δυο εκ των δικηγόρων του Γενικού Ελεγκτή, διαθέτουν πείρα λόγω εμπλοκής τους στη συγκεκριμένη αίτηση για παύση κρατικού αξιωματούχου, αφού εκπροσωπούσαν τον τέως Γενικό Εισαγγελέα. Ο λόγος για τους δικηγόρους Γιώργο Τριανταφυλλίδη και Χρίστο Κληρίδη. Και οι δύο συμμετείχαν μαζί με τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη ως εκπρόσωποι του Κώστα Κληρίδη.

Στην υπόθεση Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όμως, καταγράφεται και μια αξιοσημείωτη διαφορά. Ο νυν Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης εκπροσωπούσε μαζί με τον νομικό Ηλία Στεφάνου, τον τότε Γενικό Εισαγγελέα στην ποινική υπόθεση κατά του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Σήμερα μπορεί να μην είναι διάδικος αλλά είναι εμπλεκόμενος, με την έννοια ότι στη διαδικασία, πιθανότατα να είναι μάρτυρας για τον αιτητή Γενικό Εισαγγελέα και ένα από τα επίδικα θέματα που εγείρονται στην αίτηση, αφορούν την καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή εναντίον του στην Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Από την πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα, στη νομική μάχη που θα γίνει ενώπιον του Συμβουλίου, θα εκπροσωπηθούν δυο από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία, του Λ. Παπαφιλίππου και ΣΙΑ και του Καλλής και Καλλής ΔΕΠΕ.

Και μια λεπτομέρεια: Ο πρώην εφέτης Παναγιώτης Καλλής, πατέρας του Ντίνου Καλλή που εκπροσωπεί σήμερα τον νυν Γενικό Εισαγγελέα, είχε διοριστεί από τον τέως Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ως ποινικός ανακριτής και ετοίμασε πόρισμα για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου για ενδεχόμενη διαφθορά.