Το ισχυρίστηκα κατά καιρούς μιλώντας με φίλους, αλλά δεν νομίζω να έπεισα, παρόλα αυτά επιμένω: Ο πιο δύσκολος πολιτικός αντίπαλος του Αβέρωφ είναι το Google.

Μπορεί να του βγαίνουν τα τσαλιμάκια με όποιον της αντιπολίτευσης βρεθεί μπροστά του, αλλά με το Google Search δυσκολεύεται. Χρειάζεται μόνο να ψάξεις (άμα θέλεις) και να αντιπαραβάλεις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς και θα αντιληφθείς, με αποδείξεις, ότι οι πλείστες τοποθετήσεις του έχουν ευκαιριακή χροιά και βάση. Καταρρέουν υπό την πίεση νεότερων δηλώσεων του ιδίου.

Είναι σαν να κλέβουμε από το παγκάρι της εκκλησίας αν, π.χ. καλή ώρα, θυμίσουμε στον κ. Νεοφύτου ότι η πανδημία, την οποία είχαμε νικήσει, όπως μας διαβεβαίωνε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ξαναδείχνει τα δόντια της. Στις 16/5/21 είχε πει από τη Λεμεσό, όπου μάζευε ψήφους, ότι «τη μάχη με την πανδημία την κερδίσαμε ως Κύπρος και η χώρα μας είναι ανάμεσα στις δυο καλύτερες χώρες στην Ευρώπη στη διαχείριση, αλλά και στα αποτελέσματα της πανδημίας. Τώρα ξεκινάμε τη μεγαλύτερη μάχη, τη μάχη για την οικονομία, μια μάχη που είμαστε συνηθισμένοι να τη δίνουμε, με αποτελέσματα θετικά».

Είχα πρόθεση να περιμένω ακόμα λίγο για να θυμίσω στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ τους πανηγυρισμούς του για την πανδημία που νικήσαμε, αλλά η χθεσινή ανακοίνωση-δήλωση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Τώνιας Μουσκή, δεν μου επέτρεψε να αναβάλω.

Είπε λοιπόν η κ. Μουσκή, με την έγκριση υποθέτω του κ. Νεοφύτου: «Η αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας, όπως καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και το μειωμένο ενδιαφέρον για εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα των 30 και κάτω, αποτελούν ανησυχητικές ενδείξεις ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρέπει να γίνει σε όλους μας συνείδηση ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ (σ.σ. τα κεφαλαία δικά μου) και ότι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού είναι ο εμβολιασμός. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές και αποτρέπουν από βαριά νόσηση ενώ πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Είπαμε ότι ως λαός έχουμε το κουσούρι να ξεχνάμε εύκολα, αλλά δεν είμαστε δα και χρυσόψαρα.

Γι’ αυτό, κ. Μουσκή, συνεννοηθείτε με τον πρόεδρο και αν υπήρξε κακή συνεννόηση με τον ιό και δεν έχει αντιληφθεί ότι ηττήθηκε κατά κράτος και ότι τώρα εμείς σηκώσαμε μανίκια για την οικονομία, να γίνει μια διαβούλευση με τα στελέχη του κορωνοϊού, από αυτές που φέρνει υπέροχα σε πέρας ο πρόεδρος, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να συνεχίσουμε τη μάχη για την οικονομία, διότι υπάρχουν και μερικά δισ. της ΕΕ που περιμένουν να τα μοιράσουμε.