Εκστρατεία παραπληροφόρησης πραγματοποιεί το κατοχικό καθεστώς στη Γερμανία, όπου διαφημίζει οικονομικά πακέτα διακοπών για την Κύπρο, συμπεριλαμβάνοντας ξεναγήσεις σε διάφορα ιστορικά μνημεία και σε χώρους λατρείας. Ωστόσο, πουθενά δεν γίνεται λόγος και δεν διευκρινίζεται ότι πρόκειται για κατεχόμενες περιοχές και για εδάφη που είναι εκτός ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», τα εν λόγω τουριστικά έντυπα για φτηνές διακοπές (15 μέρες έναντι €199) έχουν κατακλίσει τις γερμανικές πόλεις, καθώς αποστέλλονται ταχυδρομικώς ή ακόμη και μοιράζονται διά χειρός στους πολίτες. Το ψευδοκράτος επανειλημμένως κατέφυγε σε τέτοιου είδους πρακτικές, για τις οποίες είναι ενήμερο και το υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ αρμόδιο για να προβεί σε ενέργειες και να διαχειριστεί το ζήτημα είναι το υπουργείο Εξωτερικών. Στο έντυπο αναφέρεται συγκεκριμένα: «Σας προσκαλούμε σε ταξίδι 15 ημερών σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Κύπρο». Όπως διευκρινίζεται, το πακέτο περιλαμβάνεται πτήση μετ’ επιστροφής από το αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμβου (με αξιόπιστη αεροπορική εταιρεία) συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς στο ξενοδοχείο με πούλμαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατεχόμενα: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για αναγνώριση

Το πρώτο μέρος του πακέτου, διάρκειας εφτά ημερών, αφορά ξεναγήσεις σε Λευκωσία, αρχαία Σαλαμίνα, Μοναστήρι Αποστόλου Βαρνάβα, Μοναστήρι Αποστόλου Ανδρέα, Χρυσή Ακτή, εκκλησία Άγιου Αυξεντίου, Αμμόχωστο, Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου, Μπέλαπαϊς, Κερύνεια, πάρκο μινιατούρας και ναυτικό μουσείο. Τις ομάδες τουριστών θα συνοδεύει γερμανόφωνος ξεναγός. Στη διάρκεια των εφτά πρώτων ημερών προσφέρονται διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχείων με πρωινό. Διευκρινίζεται δε, ότι συμπεριλαμβάνονται και τα εισιτήρια/αντίτιμο για την είσοδο στους χώρους.  

Το δεύτερο μέρος του πακέτου διακοπών αποτελεί δώρο. «Οκτώ ημέρες χαλάρωσης σε πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων πάνω στην παραλία». Σε αυτό το διάστημα οι επισκέπτες θα απολαύσουν τη διαμονή τους και τις προσφερόμενες εγκαταστάσεις, όπως θερμαινόμενη πισίνα, ιδιωτική παραλία, κέντρο ευεξίας. Διαθέσιμος θα υπάρχει και ο γερμανόφωνος ξεναγός.