Η πρώτη επίσημη τελετή υποδοχής του Νίκου Χριστοδουλίδη, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα. 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, στις 13 και 14 Μαρτίου, κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Οι δύο Πρόεδροι περπάτησαν στο κόκκινο χαλί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όπου άγημα ευζώνων απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Στη συνέχεια οι δύο πρόεδροι χαιρέτησαν τις αντιπροσωπείες των χωρών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών ενώ τιμήθηκε με τον Μεγάλο Σταυρό του Σωτήρος το κορυφαίο παράσημο του Τάγματος του Σωτήρος που απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Χριστοδουλίδη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της Προεδρίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα θα έχει σειρά επαφών με την πολιτική και θρησκευτικη ηγεσία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καθορίζουν ρότα ΠτΔ – Μητσοτάκης για ανοικτά θέματα