Έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ εκτελούνται ή προωθούνται προς εκτέλεση στον Δήμο Γεροσκήπου, μετατρέποντας την περιοχή σε μια σύγχρονη τοπική αρχή που μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών της, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κηρύσσοντας το βράδυ της Παρασκευής την έναρξη των 27ων Ιεροκηπίων, των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γεροσκήπου που έχουν καταστεί θεσμός παγκύπριας εμβέλειας.

Στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Καρούσος έκανε μεταξύ άλλων λόγο για το μεγάλο έργο της αποπεράτωσης του νέου δρόμου προς το αεροδρόμιο Πάφου, για το οποίο εξέφρασε την εκτίμηση ότι είμαστε κοντά στην υπέβαση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που έχουν προκύψει και καθυστερούν την προώθηση του.

Σαφώς πιο προωθημένα, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, είναι έργα που ζητούσε πολλά χρόνια την τοπική αρχή και κοινωνία. Τέτοια, είπε, είναι ο συνδετήριος δρόμος μεταξύ των κυκλικών κόμβων ΚΟΤ και λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο με μια δαπάνη 1,5 εκατομμυρίου περίπου, τα έργα οδοποιίας και τοπιοτέχνησης του παραλιακού μετώπου του Δήμου, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου που συνδέει τον πυρήνα της Γεροσκήπου με το παραλιακό της μέτωπο, έναντι μιας δαπάνης πέντε εκατομμυρίων περίπου, καθώς και η κατασκευή του Βόρειου Παρακαμπτηρίου Γεροσκήπου, που ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα έναντι ποσού πέραν των έξι εκατομμυρίων ευρώ.

« Αυτή την περίοδο», ανέφερε ακόμη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, « εκτελούνται έργα βελτίωσης στην κεντρική λεωφόρο Μακαρίου Γ΄, στον βόρειο παρακαμπτήριο Γεροσκήπου και άλλα.

Ο Γιάννης Καρούσος συνεχάρη την δημοτική αρχή για την καθιέρωση και πραγματοποίηση εδώ και 27 χρόνια των «Ιεροκηπίων», χαρακτηρίζοντας την Γεροσκήπου ως πρωτοπόρο τοπική αρχή σε θέματα πολιτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: