Στη Νομική Υπηρεσία διαβιβάστηκε πριν μια βδομάδα ο φάκελος που προέκυψε μετά τις νέες έρευνες της Αστυνομίας για το θανατηφόρο του 2012 στη Λεμεσό με θύμα τον 17χρονο μοτοσικλετιστή Ανδρέα Λοΐζου.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία και ήδη διαβιβάστηκε σε νομικό λειτουργό για μελέτη του μαρτυρικού υλικού ώστε να προβεί σε εισηγήσεις. Η τετραμελής ομάδα ανακριτών που συστάθηκε μετά από ισχυρισμούς που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για διερεύνησή τους, πήγε σε βάθος χρόνου τις έρευνες, έλαβε καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και εξέτασε όλα όσα υποστηρίζονταν από parody account στο πρώην twitter.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν, δεν φαίνεται να ισχύει κανένας ισχυρισμός για εμπλοκή τρίτων προσώπων για κουκούλωμα του θανατηφόρου. Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα που φέρεται να οδηγούσε το καπριολέ όχημα και ήταν η αιτία να προκληθεί το θανατηφόρο, εκείνο το διάστημα βρισκόταν κλινήρης μετά από επέμβαση στο πόδι και ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει.

Επίσης, έγιναν όλες οι εξετάσεις για τα εγγεγραμμένα οχήματα που είχαν στενά συγγενικά πρόσωπα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και φάνηκε ότι κανένας δεν είχε όμοιο με το όχημα, που όπως αναφέρεται σε κατάθεση ατόμου, μπορεί να ήταν αυτό που ευθύνεται για να σκοτωθεί ο 17χρονος. Μάλιστα λήφθηκαν στοιχεία από τέσσερις βάσεις δεδομένων για εγγεγραμμένα οχήματα Audi convertible, είτε αυτά ήταν καινούργια είτε εισαγόμενα.

Καταθέσεις λήφθηκαν και από στενά συγγενικά πρόσωπα του θύματος τα οποία επανέλαβαν ότι δεν γνωρίζουν για την εμπλοκή επωνύμων προσώπων στο δυστύχημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, φαίνεται ότι οι ανακριτές υπό τον βοηθό αρχηγό Θεμιστό Αρναούτη, εντοπίζουν παραλείψεις ως προς τον αρχικό τρόπο διερεύνησης του δυστυχήματος, αφού θεωρήθηκε ως σοβαρό και δεν προέβησαν στην άμεση λήψη κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, ώστε να εντοπιστεί η οδηγός του οχήματος που προσπέρασε στη στροφή τη μοτοσικλέτα του 17χρονου, αναγκάζοντας άλλο οδηγό που ερχόταν από την αντίθεση κατεύθυνση, να προκαλέσει το δυστύχημα.

Επαφίεται τώρα στη Νομική Υπηρεσία να μελετήσει όλη τη μαρτυρία καθώς και το χρονικό διάστημα που έχει περάσει για να αποφασίσει κατά πόσον θα εξεταστεί θέμα πειθαρχικών ευθυνών.

Επίσης, ανοικτό παραμένει το θέμα του κατά πόσον θα αποδοθούν ευθύνες και στον οδηγό που συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο 17χρονος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Η οικογένεια του θύματος είχε ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα όπως εξετάσει και αυτή την πτυχή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 2/9/2012 στο δρόμο Μουτταγιάκας – Γερμασόγειας, κάτω από υπέργεια διάβαση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο Λοΐζου.