Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το ανεξιχνίαστο θανατηφόρο του 2012 στη Λεμεσό, με θύμα τον 17χρονο Ανδρέα Λοΐζου.

Οι έρευνες της τετραμελούς ανακριτικής ομάδας υπό τον βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας, Θεμιστό Αρναούτη, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και σύντομα σχετικό πόρισμα με εισηγήσεις θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι από τις νέες έρευνες και εξετάσεις διαφάνηκαν δύο σημαντικά στοιχεία που δείχνουν:

>> Πιθανές πειθαρχικές ευθύνες για τον αρχικό τρόπο διερεύνησης του δυστυχήματος από την Τροχαία Λεμεσού.
>> Ξεκαθάρισμα πως για συγκεκριμένο πρόσωπο που φέρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να οδηγούσε το όχημα το οποίο συνέβαλε στο να συμβεί το δυστύχημα, το οποίο κατέληξε να είναι θανατηφόρο, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θανατηφόρο 2012: Διαψεύδει την Αστυνομία η οικογένεια και ζητεί επανεξέταση της υπόθεσης

Παράλληλα, δεν αποκλείεται οι ανακριτές να προβούν σε εισήγηση όσον αφορά τον 21χρονο που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και το όχημά του συγκρούστηκε με τη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο 17χρονος με αποτέλεσμα αρχικά να τραυματιστεί σοβαρά και στη συνέχεια να εκπνεύσει. Αυτός είχε υποβληθεί σε άλκοτεστ, όχι στη σκηνή αλλά αργότερα στα γραφεία της Τροχαίας και ήταν αίτημα της οικογένειας του Λοΐζου προς τον Γενικό Εισαγγελέα, να εξεταστεί θέμα ποινικής του δίωξης για το θέμα της εμπλοκής του στο θανατηφόρο. Να σημειώσουμε ότι ο φάκελος του θανατηφόρου είχε οδηγηθεί παλαιότερα δυο φορές στη Νομική Υπηρεσία και από τη μελέτη του δεν διαπιστώθηκε ότι προέκυπταν ποινικές ευθύνες για οποιονδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο με νέα μαρτυρία φως στο θανατηφόρο του 2012

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, από τις πρόσφατες έρευνες προκύπτουν αμφιλεγόμενες μαρτυρίες όσον αφορά τον τύπο και τη μάρκα του οχήματος το οποίο προσπερνούσε τις δύο από τις τρεις μοτοσυκλέτες των έξι νεαρών και που ήταν η αιτία να προκληθεί το θανατηφόρο. Υπάρχει κατάθεση εμπλεκόμενου που αναφέρεται σε Audi convertible, υπάρχουν όμως και καταθέσεις άλλων μαρτύρων που δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένο τύπο οχήματος και αναφέρουν ότι δεν θυμούνται αν είχε τους χαρακτηριστικούς κρίκους του Audi κ.ά.

Οι ανακριτές για να ξεκαθαρίσουν κάθε υποψία και ψίθυρο, πήραν όλες τις λίστες με τον συγκεκριμένο τύπο οχημάτων που ήταν εγγεγραμμένα ως το 2012 στο ΤΟΜ, τόσο καινούργιων όσων και εισαγόμενων και διαπιστώθηκε ότι κανένας από την οικογένεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε συγγενών του εξ αγχιστείας, δεν είχε εγγεγραμμένο επ’ ονόματί του τέτοιο όχημα. Επίσης, εξετάστηκαν οι κλήσεις που εκδόθηκαν για τον συγκεκριμένο τύπο οχήματος και δεν ταυτίστηκαν με τα ονόματα όσων αναφέρονται στο διαδίκτυο ότι δήθεν εμπλέκονται. Αυτό που φάνηκε είναι πως η μια θυγατέρα του τέως Προέδρου διέθετε όχημα convertible άλλης μάρκας και τύπου, όχι όμως τη συγκεκριμένη περίοδο που συνέβη το θανατηφόρο.

Αναφέρεται, επίσης, ότι η ανακριτική ομάδα πήρε καταθέσεις απ’ όλους όσους αναφέρονται ως εμπλεκόμενοι, από τη μητέρα του θύματος, τα μέλη της Τροχαίας που διερεύνησαν τότε τις συνθήκες τροχαίου και άλλα άτομα που κρίθηκε αναγκαίο για να συμπληρωθούν τυχόν κενά ή γκρίζα σημεία. Όσον αφορά σε ισχυρισμούς περί αναφορών ότι λείπει μέρος καταθέσεων, έχει διαπιστωθεί, μετά από μελέτη του φακέλου της θανατικής ανάκρισης ο οποίος παραλήφθηκε από το πρωτοκολλητείο Λεμεσού, ότι λίγο πριν το θανατηφόρο, τα ίδια μέλη της Τροχαίας που το διερεύνησαν, εξέταζαν άλλο δυστύχημα στην παραλιακή λεωφόρο της Λεμεσού και είχαν περάσει από εκεί οι τρεις μοτοσυκλέτες με τους νεαρούς και κάτι είχε λεχθεί. Όταν μετά οι ίδιοι αστυνομικοί πήγαν στο τροχαίο που ενεπλάκησαν προκλήθηκε μικροεπεισόδιο, για το οποίο κάποιοι είχαν κάνει αναφορά στις καταθέσεις τους αλλά φαίνεται να μην καταγράφηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν βγαίνει φως για το ανεξιχνίαστο θανατηφόρο του 2012 στη Λεμεσό

Όπως εντοπίζουν οι ανακριτές της Αστυνομίας, αρχικά τα μέλη της Τροχαίας εξέτασαν το δυστύχημα με τον τραυματισμό του 17χρονου χωρίς να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες οι οποίες τελικά έγιναν μετά που αυτό εξελίχθηκε σε θανατηφόρο. Γι’ αυτό θα κληθεί ν’ αποφασίσει η Νομική Υπηρεσία κατά πόσον προκύπτουν ευθύνες και αν ναι για ποιους. Ειδικά δεν λήφθηκαν καταθέσεις από μάρτυρες ευθύς αμέσως μετά το τροχαίο ώστε να ερωτηθούν για το άλλο εμπλεκόμενο όχημα, το άλκοτεστ σε όλους τους εμπλεκόμενους κ.ά.

Το δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή στον 17χρονο συνέβη στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, στην γέφυρα της Μουτταγιάκας. Η οδηγός του οχήματος που εγκατέλειψε τη σκηνή δεν εντοπίστηκε ποτέ παρά τις έρευνες της Αστυνομίας.