Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η έρευνα ομάδας ανακριτών αναφορικά με το ανεξιχνίαστο θανατηφόρο δυστύχημα του 2012 στη Λεμεσό, που στοίχισε τη ζωή σε 17χρονο μοτοποδηλάτη.

Η έρευνα που διατάχθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα μετά από επιστολή του δικηγόρου της οικογένειας του αδικοχαμένου Ανδρέα Λοΐζου, έχει προχωρήσει, και η τετραμελής ομάδα υπό τον βοηθό αρχηγό Θεμιστό Αρναούτη πήρε σειρά νέων καταθέσεων απ’ όλους τους εμπλεκόμενους στο τροχαίο.

Ο φάκελος του ανεξιχνίαστου δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2012, άνοιξε ξανά αρχές Ιουνίου και αφού είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάρτιο επιθεώρηση του φακέλου από άλλο μέλος της Αστυνομίας, ύστερα που είδαν το φως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορίες περί εμπλοκής επώνυμων προσώπων με ισχυρισμούς περί κουκουλώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θανατηφόρο 2012: Διαψεύδει την Αστυνομία η οικογένεια και ζητεί επανεξέταση της υπόθεσης

Από τον έλεγχο του φακέλου δεν φάνηκε να έγινε κάποιο λάθος κατά την αρχική διερεύνηση του θανατηφόρου τροχαίου όπως είχε δηλώσει η Αστυνομία, όμως λόγω των αντιδράσεων και της επιστολής της οικογένειας, αποφασίστηκε νέα έρευνα για να δώσει απαντήσεις στα γκρίζα σημεία της υπόθεσης.

Τώρα έγινε εξ’ υπαρχής διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 17χρονος και γι’ αυτό κλήθηκαν και έδωσαν καταθέσεις όλοι όσοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο τροχαίο, οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη διερεύνησή του, συγγενείς του αδικοχαμένου νεαρού και πρόσωπα από τα οποία είχε περάσει ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι από τις έρευνες έχουν έρθει στο φως νέα στοιχεία όχι όμως ικανά να οδηγήσουν στη μυστηριώδη γυναίκα που οδηγούσε το μοιραίο όχημα που ήταν η αιτία πρόκλησης του θανατηφόρου. Ούτε και προέκυψαν σαφείς μαρτυρίες όσον αφορά στη μάρκα του οχήματος που οδηγούσε, παρά τις αναφορές σε Audi γκρίζο με ανοικτή οροφή. Έχουν όμως προκύψει, ως διαφαίνεται και από τις έρευνες και τον τρόπο χειρισμού ορισμένων προσώπων, στοιχεία που δείχνουν «αδύνατα» σημεία όσον αφορά στη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου, καθώς και σε καταθέσεις που δεν εντοπίστηκαν.

Όλα τα ευρήματα των ερευνητών της Αστυνομίας θα καταγραφούν σύντομα σε έκθεση και μαζί με τις νέες καταθέσεις ο φάκελος θα διαβιβαστεί εντός Σεπτεμβρίου στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες. Δεν αποκλείεται οι ανακριτές να προβαίνουν σε εισηγήσεις ένεκα των ευρημάτων τους ή μπορεί και να αφήνουν το θέμα στη Νομική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι στην επιστολή μέσω του δικηγόρου της Αντώνη Δημητρίου, η οικογένεια του 17χρονου, είχε ζητήσει να εξεταστεί, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο αναζήτησης ευθυνών για τον οδηγό που ανέκοψε την πορεία του Αντρέα, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν και να χάσει τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στην υπόγεια διάβαση της Μουτταγιάκας, όταν άγνωστη γυναίκα, οδηγώντας το αυτοκίνητο της και στην προσπάθεια της να προσπεράσει παράνομα (υπήρχε λευκή συνεχής γραμμή στο οδόστρωμα) δύο μοτοσυκλέτες, εισήλθε εν μέρει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ανακόψει με το όχημα της την πορεία αυτοκινήτου που οδηγούσε 21χρονος. Αυτός με τη σειρά του στην προσπάθεια ν’ αποφύγει τη σύγκρουση με το όχημα, κινήθηκε αρχικά αριστερά και μετά δεξιά με αποτέλεσμα να κτυπήσει στο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 17χρονος. Η οδηγός του οχήματος, εγκατέλειψε τη σκηνή.