Συνάντηση με τους υπευθύνους των Δημοσίων Έργων για να μελετηθεί το θέμα της επικινδυνότητας της διασταύρωσης στη Λεμεσό στην οποία συνέβη το πολλαπλό θανατηφόρο της Πρωτοχρονιάς, θα έχει ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης.

Όπως δήλωσε στο philenews ο κ. Βαφεάδης, για τη συγκεκριμένη διασταύρωση υπάρχει πρόβλημα με την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξουν οι οδηγοί. «Πολίτες επικοινώνησαν μαζί μου και μου ανέφεραν ότι πολλές φορές οδηγοί περνούν με κόκκινο λόγω υπερβολικής ταχύτητας, γι’ αυτό πρέπει να δούμε τι μέτρα μπορεί να ληφθούν. Μπορεί να είναι η κατασκευή κυκλικού κόμβου, ή η τοποθέτηση ενός πλατό ώστε να μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης υπερβολικής ταχύτητας από τους οδηγούς», παρατήρησε ο υπουργός Μεταφορών.

Στις 15 Ιανουαρίου, πρόσθεσε, «θα έχω συνάντηση με τα Δημόσια Έργα για να συζητήσουμε το θέμα και να δούμε τι λύσεις μπορεί να δοθούν, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου».

Αναφορικά με το τετραπλό θανατηφόρο ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι εκ πρώτης όψεως όλα τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρη αμέλεια του οδηγού. Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία και θα δούμε πού θα καταλήξει, αλλά όλα συνηγορούν πως υπήρξε παραβίαση του κόκκινου και υπήρξε και υπερβολική ταχύτητα.

Ειδικά για το ζήτημα της υπερβολικής ταχύτητας, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους οδηγούς και «πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να το περιορίσουμε και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν».

Πρόβλημα, κατέληξε, υπάρχει και με την χρήση κινητού κατά την οδήγηση και με την μη χρήση ζώνης ασφαλείας, γι’ αυτό και το υπουργείο του θα επικεντρωθεί σ’ αυτές τις παραβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το τετραπλό θανατηφόρο συνέβη στη φωτοελεγχόμενη διασταύρωση των οδών Γιάννου Κρανιδιώτη και Αγίας Αναστασίας, στη Λεμεσό

Είναι η δεύτερη τραγωδία που καταγράφεται στο συγκεκριμένο σημείο μέσα σε τρία χρόνια. Το 2020, ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα όταν η πορεία του οχήματος που οδηγούσε ο σύζυγος της, ανακόπηκε από όχημα που ερχόταν από την αντίθεση κατεύθυνση.