Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η 35χρονη και ο 27χρονος, που συνελήφθησαν χθες από το ΤΑΕ Λάρνακας, ως ύποπτοι για σωρεία εγκληματικών υποθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Η 35χρονη, μάλιστα, είχε καταδιωχθεί δύο φορές από την Αστυνομία και στη δεύτερη είχαν ριχθεί πολλοί πυροβολισμοί από μέλη της δύναμης, χωρίς να γίνει κατορθωτή η σύλληψή της. Η καταζητούμενη, που φέρεται να έκανε χρήση πιστολιού, ενώ ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, εντοπίστηκε με τον φερόμενο συνεργό της σε ξενοδοχείο της Λάρνακας.

Οι δύο θεωρούνται ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και μεταφορά όπλου, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, κακόβουλη ζημιά, διάρρηξη κτηρίου, παράνομη κατοχή περιουσίας, κλεπταποδοχή, αλλά και παράνομη προμήθεια, κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου του 2024.

Η πρώτη καταγγελία έγινε τον Νοέμβριο από ιδιοκτήτη πρατηρίου στον δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, ο οποίος κατήγγειλε πως οι δύο ύποπτοι διαπληκτίστηκαν με υπάλληλο του, με την 35χρονη να ρίχνει με πιστόλι ένα πυροβολισμό στον αέρα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, η ύποπτη ήταν τότε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Εντός Δεκεμβρίου έγινε καταγγελία που ενέπλεκε την ύποπτη σε διάρρηξη περιπτέρου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα η Αστυνομία έλαβε πληροφορίες πως η 35χρονη μαζί με τον 27χρονο συναντήθηκαν με σεσημασμένα πρόσωπα και πως έγινε ανταλλαγή απειλών και βγήκαν πιστόλια.

Προκειμένου να μη συλληφθεί η 35χρονη διέμενε στο όχημά της και τα ξημερώματα της 16ης Ιανουαρίου θεάθηκε να το οδηγεί στα Λιβάδια Λάρνακας. Εκεί καταδιώχθηκε και παρά τη ρίψη πυροβολισμών από μέλη της Αστυνομίας ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Την επόμενη ημέρα καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη εταιρείας επιδιόρθωσης αυτοκινήτων στην Αθηένου η κλοπή ενός αυτοκινήτου τζιπ από το υποστατικό του.

Το όχημα αυτό εντοπίστηκε έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι ύποπτοι και οδήγησε στη σύλληψή τους. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, σκληρά ναρκωτικά (σ.σ μεθαμφεταμίνη ) χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, καπνικά προϊόντα και ρούχα και τιμαλφή αντικείμενα, ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα μεταλλικό ξίφος και ένα τσεκούρ