Επιτόπιες έρευνες, με το πρώτο φως της ημέρας, πραγματοποιούν μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας και του ΤΑΕ Λεμεσού, σε σχέση με την γκανγκστερική ένοπλη ληστεία, που σημειώθηκε χθες βράδυ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ο αρχηγός της Δύναμης, Στέλιος Παπαθεοδώρου αναμένεται να σπεύσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται επιτόπιες έρευνες και εξετάσεις για ανεύρεση διαφόρων τεκμηρίων.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν και στην ανεύρεση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, με στόχο να εντοπιστούν οι 4 δράστες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή εντοπίστηκε μια τσάντα, η οποία φέρεται να αποτελεί μέρος της κλαπείσας περιουσίας.

Από τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις που εξασφάλισαν μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού φέρεται ότι οι δράστες είναι Ρώσοι. Το έργο της διερεύνησης είναι δύσκολο καθώς η περιοχή, όπου σημειώθηκε η ληστεία είναι απόμερη.

Υπενθυμίζεται ότι σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία έζησαν 30 άτομα χθες βράδυ σε εστιατόριο στον Άγιο Γεώργιο του Αλάμανου, όταν, ενώ διασκέδαζαν, κουκουλοφόροι τους επιτέθηκαν με όπλα και τους λήστεψαν, διαφεύγοντας με λεία χιλιάδων ευρώ στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γύρω στις 21:30 και ενώ 30 πρόσωπα διασκέδαζαν σε χώρο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου του Αλάμανου, μπούκαραν μέσα 4 άτομα με κουκούλες, ενώ έφεραν πιστόλι και κοντόκαννα όπλα.

Ακολούθως φέρεται να ανάγκασαν τους παρευρισκόμενους να ξαπλώσουν στο έδαφος, τους έδεσαν τα χέρια με καλώδια και πυροβόλησαν στον αέρα μερικές φορές.

Όπως πληροφορούμαστε, οι δράστες άρπαξαν από τους καλεσμένους του πάρτι κινητά, ρολόγια, κλειδιά αυτοκινήτων και πορτοφόλια και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Κάποιοι από τους θαμώνες, οι οποίοι επιχείρησαν να αντισταθούν φέρεται να δέχθηκαν επίθεση από τους δράστες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και δύο πρόσωπα να οδηγηθούν για νοσηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι θαμώνες ήταν Ρώσοι.

Η λεία των δραστών αγγίζει τις 20 χιλιάδες ευρώ και αφορά κινητά, ρολόγια και χρήματα.

Την υπόθεση ερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.