Η παρατηρητικότητα του επιχειρηματία, η σύζυγος του οποίου έπεσε πριν από ένα μήνα θύμα ληστείας στο σπίτι τους στη Λάρνακα, οδήγησε στον εντοπισμό Σύρου που φέρεται να εμπλέκεται στην εγκληματική ενέργεια που είχε προκαλέσει αίσθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews o επιχειρηματίας εντόπισε το ρολόι της συζύγου του, που άρπαξαν οι δράστες της ληστείας, να πωλείται στον Λίβανο και ενημέρωσε την Αστυνομία. Η ληστεία είχε καταγγελθεί στις 19 Φεβρουαρίου από την 58χρονη σύζυγο του επιχειρηματία, η οποία έζησε στιγμές τρόμου μαζί με δύο οικιακές βοηθούς.

Στη μία τα χαράματα της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με την καταγγελία της, τέσσερις κουκουλοφόροι που φορούσαν γάντια εισήλθαν στην οικία της και με την απειλή ψαλιδιού κήπου περιόρισαν την ίδια και τις δύο οικιακές βοηθούς σε υπνοδωμάτιο στον όροφο της οικίας, που βρίσκεται στην περιοχή Φανερωμένης στη Λάρνακα. Οι δράστες αφότου άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρυσαφικά που φορούσαν, ανάγκασαν την 58χρονη να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο άρπαξαν ρολόγια και χρυσαφικά αξίας €188.000 και €4.000 σε μετρητά.

Στην κατάθεσή της η γυναίκα είχε αναφέρει πως δύο από τους δράστες μιλούσαν αραβικά. Από τα κλειστά κυκλώματα που παραλήφθηκαν διαπιστώθηκε πως οι δράστες ήταν πέντε και πως ενδεχομένως να διακινήθηκαν με όχημα που κλάπηκε από τη Λεμεσό. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στις αρχές Μαρτίου, στην κοίτη του ποταμού Γερμασόγειας.

Ο σύζυγος της 58χρονης, εν τω μεταξύ, λίγες ημέρες αργότερα εντόπισε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να πωλείται ένα ρολόι που υποψιάστηκε πως ήταν αυτό της συζύγου του που είχε κλαπεί.

Διαπίστωσε ακόμη πως το συγκεκριμένο ρολόι πωλήθηκε σε κοσμηματοπωλείο στον Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κοσμηματοπώλης του ανέφερε πως τον πήραν από συγκεκριμένο αριθμό στην Κύπρο για να διαπραγματευτούν μαζί του.

Έπειτα από εξετάσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας διαπιστώθηκε πως στην υπόθεση ενδεχομένως να εμπλέκονται δύο Σύροι, ο ένας εκ των οποίων είχε τον αριθμό τηλεφώνου που είχε δώσει ο κοσμηματοπώλης στον Λίβανο.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, που διέταξε την προσωποκράτηση μόνο του 40χρονου.