Σπείρα Σύρων πιστεύεται πως κρύβεται πίσω από τη μεγάλη ληστεία που διαπράχθηκε πριν από ένα μήνα στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Λάρνακα. Μετά τη σύλληψη 40χρονου και 18χρονου, η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες και σε 23χρονο από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να πώλησε δακτυλίδια σε κοσμηματοπωλείο στη Λευκωσία.

 Η ληστεία είχε καταγγελθεί στις 19 Φεβρουαρίου από την 58χρονη σύζυγο του επιχειρηματία, η οποία έζησε στιγμές τρόμου μαζί με τις δύο οικιακές της βοηθούς. Τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας τέσσερις κουκουλοφόροι, οι οποίοι φορούσαν γάντια, εισήλθαν στην οικία και με την απειλή ψαλιδιού κήπου περιόρισαν την 58χρονη και τις δύο οικιακές βοηθούς σε υπνοδωμάτιο στον πρώτο όροφο της οικίας, που βρίσκεται στην περιοχή Φανερωμένης.

Οι δράστες αφότου άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρυσαφικά που φορούσαν, ανάγκασαν την 58χρονη, σύμφωνα με την καταγγελία της, ν’ ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο άρπαξαν ρολόγια και χρυσαφικά αξίας €188.000 και €4.000 σε μετρητά. Έπειτα από επεξεργασία του υλικού από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης διαπιστώθηκε πως οι δράστες ήταν πέντε και πως διακινήθηκαν με συγκεκριμένο όχημα που κλάπηκε από τη Λεμεσό και εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην κοίτη του ποταμού Γερμασόγειας. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews η Αστυνομία διαπίστωσε πως δύο από τα δακτυλίδια που είχαν κλαπεί πωλήθηκαν από τον 23χρονο σε συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο στη Λευκωσία προς €1.900.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ανέφερε στην Αστυνομία πως έλιωσε τα κοσμήματα, ωστόσο, παρέδωσε τα στοιχεία του προσώπου που τα πώλησε. Έτσι συνελήφθη ο 23χρονος Σύρος, ο οποίος σήμερα (24/3) προφυλακίστηκε για 8 ημέρες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Σημειώνεται πως πριν από λίγα εικοστετράωρα συνελήφθη 40χρονος από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να πώλησε το ρολόι της συζύγου του επιχειρηματία σε κοσμηματοπωλείο στον Λίβανο.

 Το ρολόι το εντοπίστηκε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και έπειτα στο κοσμηματοπωλείο, ο ιδιοκτήτης του οποίου αποκάλυψε πως του το προώθησαν πρόσωπα που επικοινώνησαν μαζί του από την Κύπρο. Ο 40χρονος τελεί υπό κράτηση, ενώ διερευνάται η εμπλοκή 18χρονου που είχε συλληφθεί την ίδια ημέρα. Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας που εμπλέκονται με τη ληστεία.