Την θετική απάντηση εταιρείας κατασκευής εξειδικευμένου νοσοκομειακού εξοπλισμού αναμένουν διακαώς στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας προκειμένου να μπορέσει το νοσηλευτήριο να ανταποκριθεί στις ανάγκες 21χρονου ασθενούς που πάσχει από νοσογόνο παχυσαρκία και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το πρόβλημα προέκυψε, όταν ο νεαρός χρειάστηκε νοσηλεία στη ΜΕΘ και μετά την μεταφορά του διαπιστώθηκε ότι οι κλίνες εντατικής θεραπείας που το νοσηλευτήριο διαθέτει δεν είναι κατάλληλες για άτομα που ζυγίζουν πέραν των 227 κιλών.

Το γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας αναζήτησε αρχικά ειδική κλίνη στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια της Κύπρου στα οποία λειτουργεί ΜΕΘ , ωστόσο, τα νοσηλευτήρια εξέφρασαν αδυναμία να βοηθήσουν αφού οι κλίνες που διαθέτουν βρίσκονται στα ίδια ή και χαμηλότερα επίπεδα αυτών του δημόσιου νοσηλευτηρίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αποτάθηκε στους τοπικούς εισαγωγείς ιατρικού/νοσοκομειακού εξοπλισμού οι οποίοι και πάλι απάντησαν αρνητικά κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα γιατρών και οργανισμού να επεκταθεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, μια κατασκευάστρια εταιρεία φαίνεται να διαθέτει τέτοιου είδους εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ, και ο ΟΚΥπΥ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στην αναμονή για να του δοθούν περισσότερες πληροφορίες τόσο για τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφερθεί η κλίνη στην Κύπρο, όσο και το πότε θα φθάσει στο νησί αφού ο 21χρονος βρίσκεται ήδη σε νοσηλεία και δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.

Όπως επισημάνθηκε στο philenews, ο 21χρονος λαμβάνει όλη την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάζεται με ιδιαίτερη προσοχή και στόχος είναι να υπάρξει διαθέσιμη κλίνη για να νοσηλευθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια το συντομότερο δυνατό.

Επεξηγήθηκε επίσης ότι η ειδική κλίνη θα προσφέρει μεγαλύτερη ευχέρεια στους γιατρούς να αντιμετωπίσουν τα αναπνευστικά προβλήματα που φαίνεται να παρουσιάζει ο ασθενής και θα διευκολύνει ταυτόχρονα την παροχή καταλληλότερης νοσηλευτικής φροντίδας.