Στους ρυθμούς των εξετάσεων της δεύτερης σειράς για το δεύτερο τετράμηνο που ολοκληρώνεται μπαίνουν σήμερα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές. Σε αυτή την εξεταστική διαδικασία συμμετέχουν οι μαθητές, οι οποίο κυρίως για λόγους υγείας δεν κατέστη δυνατόν να παρακαθήσουν στις εξετάσεις κατά την κανονική τους χρονική περίοδο (15 – 26 Μαΐου). Η δεύτερη σειρά εξετάσεων θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 2 Ιουνίου. 

Εξάλλου, η αυλαία για τις εξετάσεις του δευτέρου τετραμήνου για τους μαθητές των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών, έπεσε την περασμένη Παρασκευή. Η διαδικασία που κράτησε δύο εβδομάδες ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την απόφαση διαφοροποίησης της βαρύτητας της γραπτής εξέτασης στο 20% από το 40% που ήταν αρχικά.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις

Πάντως, οι τελειόφοιτοι μαθητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέσεις στα δημόσια Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας δεν έχουν ξεμπερδέψει ακόμα από εξετάσεις, καθώς στις 9 Ιουνίου αρχίζουν οι Παγκύπριες στις οποίες θα συμμετάσχουν.

Στο μεταξύ, η κανονική περίοδος των εξετάσεων για  όλους τους μαθητές των Γυμνασίων, η οποία άρχισε την περασμένη Τετάρτη, συνεχίζεται κανονικά και θα ολοκληρωθεί σε μερικές μέρες. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίων θα τελειώσουν στις 31 Μαΐου, οι μαθητές της Β’ τάξης την 1η Ιουνίου και οι τελειόφοιτοι στις 2 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκύπριες: Υποβλήθηκαν οι δηλώσεις, αρχίζουν οι πληρωμές