Το πρόγραμμα των Θερινών Δημόσιων Σχολείων άρχισε χθες, με το υπουργείο Παιδείας να δηλώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας, έχει προβεί σε επέκταση του θεσμού.

Πλέον λειτουργούν ως θερινά 58 σχολεία, εκ των οποίων 37 δημοτικά και 21 νηπιαγωγεία, καλύπτοντας και τις πέντε επαρχίες της Κύπρου, ενώ σε αυτά θα φοιτήσουν 5.100 παιδιά. Το ωράριο λειτουργίας των θερινών σχολείων, είναι από τις 7:45 έως τις 13:05 ή μέχρι τις 16:00, για όσους γονείς/κηδεμόνες έχουν ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα. Επίσης, θα λειτουργήσουν σε πιλοτική βάση δύο Ειδικά Σχολεία με ωράριο από τις 7:45 έως τις 13:05.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά, με τους γονείς/κηδεμόνες να συνεισφέρουν οικονομικά μόνο για την κάλυψη του κόστους σίτισης των παιδιών που επέλεξαν να φοιτήσουν στην απογευματινή ζώνη.

Επίσης, για τρίτη σχολική χρονιά, κατά τη λειτουργία των θερινών σχολείων θα συνεχιστεί η προσφορά του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και για τον σκοπό αυτό θα απασχοληθούν 31 εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του θερινού σχολείου, θα απασχοληθούν συνολικά 604 εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, ενώ για τις ανάγκες των παιδιών ειδικής εκπαίδευσης θα απασχοληθούν 49 ειδικοί εκπαιδευτικοί, καθώς και αριθμός σχολικών βοηθών/συνοδών. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 28 Ιουλίου.