Η Ολομέλεια της Βουλής με 27 ψήφους υπέρ, 12 εναντίον και 1 αποχή ενέκρινε τροποποίηση των περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμών, ώστε να βελτιωθεί το σύστημα αξιολόγησης των μαθητών στη μέση εκπαίδευση στη βάση εκπαιδευτικών κριτηρίων. Παράλληλα απορρίφθηκαν όλες οι τροπολογίες που κατατέθηκαν.

Της ψήφισης προηγήθηκε μακρά συζήτηση, εκ νέου, για το τι προηγήθηκε με τις εξετάσεις τετραμήνων, τα αποτελέσματα, για τις συζητήσεις και τις θέσεις όλων των εμπλεκομένων και πως οδηγηθήκαμε στις τροποποιήσεις.

Με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις μεταξύ άλλων καταργείται η ενιαία γραπτή αξιολόγηση στο τέλος κάθε τετραμήνου, καθορίζεται η διεξαγωγή μιας ενιαίας τελικής εξέτασης μετά τη λήξη των μαθημάτων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, καθορίζονται τα εξεταζόμενα μαθήματα για κάθε τάξη, καθώς και η μεθοδολογία υπολογισμού του βαθμού του έτους τόσο για τα εξεταζόμενα όσο και για τα μη εξεταζόμενα μαθήματα.

Η επιτροπή παιδείας τροποποίησε περαιτέρω το κείμενο που ήρθε ενώπιον της για να διασαφηνιστεί ότι το μάθημα των Φυσικών στη Β΄ και Γ΄ τάξη Γυμνασίου θα περιλαμβάνει τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας και ότι τελικές προαγωγικές και απολυτήριες γραπτές εξετάσεις θα διενεργούνται κατά τρόπο που να διασφαλίζεται το αδιάβλητό τους.

ΚΥΠΕ