Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα με τα όσα αναφέρονται σε λογαριασμό στο Twitter το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να εμπλακεί και η Αστυνομία.

Όπως δημοσίευσε χθες ο συγκεκριμένος λογαριασμός «Jho Low ο Προεδρικός βαφτιστικός parody» τον πληροφόρησε το Twitter ότι δέχθηκε καταγγελίες από την Αστυνομία της Κύπρου. Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος ανέφερε ότι μετά που το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε δέκτης αριθμού καταγγελιών, η Αστυνομία αποτάθηκε στο Twitter για θέμα που αφορά παραβίαση των όρων της κοινότητας των χρηστών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ουσιαστικά η Αστυνομία ενημέρωσε το κοινωνικό δίκτυο για τις καταγγελίες που δέχθηκε και πως παραβιάστηκαν οι όροι λειτουργίας του. Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, η Αστυνομία δεν έχει εξουσία να κλείνει λογαριασμούς σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν από τον χρήστη του συγκεκριμένου λογαριασμού, το Twitter του απέστειλε μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι έχει λάβει αίτημα από την κυπριακή Αστυνομία που ισχυρίζεται ότι οι αναρτήσεις του παραβιάζουν την κυπριακή νομοθεσία.

Όπως ενημερώνει η πλατφόρμα, «δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε δράση όσον αφορά αυτό το αίτημα. Το Τwitter πιστεύει σθεναρά στην προάσπιση και τον σεβασμό της φωνής των χρηστών του. Είναι πολιτική μας να ενημερώνουμε τους χρήστες μας, εάν λάβουμε νομικό αίτημα από μια εξουσιοδοτημένη οντότητα όπως οι αρχές εφαρμογής των νόμων ή από μια κυβερνητική υπηρεσία, για απόσυρση περιεχομένου από το λογαριασμό του. Εμείς παρέχουμε ενημέρωση κατά πόσον ο χρήστης ζει στη χώρα που υποβάλλεται το αίτημα. Αντιλαμβανόμαστε ότι το να λάβεις μια τέτοια ειδοποίηση είναι μια ενοχλητική εμπειρία. Το Τwitter δεν μπορεί να δώσει νομική συμβουλή, μπορείς αν επιθυμείς να κάνεις τις κατάλληλες ενέργειες για να προστατεύσεις τα συμφέροντά σου. Μπορείς να ζητήσεις νομική συμβουλή ή να προσβάλεις το αίτημα στη δικαιοσύνη ή διαγράφοντας οικειοθελώς το περιεχόμενο ή βρίσκοντας κάποια άλλη διευθέτηση». Για περισσότερες πληροφορίες για νομικά αιτήματα που λαμβάνει από κυβερνήσεις το Τwitter παραπέμπει τον χρήστη του λογαριασμού σε συγκεκριμένο άρθρο και στην έκθεση διαφάνειας που εκδίδεται κάθε δύο χρόνια.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι καταγγελίες προς την Αστυνομία προέρχονται από άτομα που τις τελευταίες ημέρες είχαν κατονομαστεί από τον συγκεκριμένο λογαριασμό σε σχέση με το θέμα που ήγειρε σε σχέση με τα πτυχία της γενικής διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Χριστίνας Γιαννάκη και τον ισχυρισμό ότι είναι πλαστά. Ξεκαθαρίζεται ότι η κ. Γιαννάκη δεν έχει υποβάλει σχετική καταγγελία στην Αστυνομία.

Πάντως ,και μετά τις καταγγελίες χθες, ο χρήστης του συγκεκριμένου λογαριασμού συνέχισε να αναφέρεται στο θέμα με την κ. Γιαννάκη, ενώ τονίζεται ότι από τις αναρτήσεις και τους ισχυρισμούς του ανοίχθηκε εκ νέου ο φάκελος με το δυστύχημα του 2012 και το άγνωστο όχημα που ενεπλάκη σ’ αυτό.