Συναίνεσε τελικά και θα μετακινηθεί από το κτήριο της Μητρόπολης ο πρώην Κιτίου, Χρυσόστομος ο οποίος τέθηκε σε αργία τον περασμένο Ιούνιο από την Ιερά Σύνοδο, αμέσως μετά την καταδίκη του από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για άσεμνη επίθεση σε ανήλικη μαθήτρια το 1981.

Ο ίδιος ζήτησε όπως εγκατασταθεί στο Παλιομέτοχο από το οποίο κατάγεται, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα όπως πληροφορείται ο «Φ», με τη Μητρόπολη Κιτίου ν’ αναλαμβάνει το κόστος για την ενοικίαση σπιτιού. 

Σημειώνεται πως μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αποφασίστηκε όπως ο πρώην Κιτίου μετακινηθεί άμεσα από το κτήριο της Μητρόπολης Κιτίου, που είχε αναλάβει να εντοπίσει διαμέρισμα για τη μετακίνησή του. Ο ίδιος ωστόσο, είχε ζητήσει από την Ιερά Σύνοδο, μέσω επιστολής που απέστειλε στις 19 Ιουνίου ο νέος δικηγόρος του, Γιάννης Πολυχρόνης, όπως αναθεωρηθεί η απόφαση τουλάχιστον ως προς τη μεταστέγασή του, λόγω των πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Στην επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας, ο κ. Πολυχρόνης εξέφραζε φόβους για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του πελάτη του, σημειώνοντας πως κατά τη διάρκεια της δίκης του είχε προπηλακιστεί.

Μετά την επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο, ο πρώην Κιτίου ενημερώθηκε ξανά πως δεν μπορεί να παραμείνει στη Μητρόπολη και τότε φέρεται να ζήτησε όπως, για λόγους ασφαλείας, εξευρεθεί σπίτι και όχι διαμέρισμα για να διαμένει. Με βάση την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, στον καταδικασθέντα δίδεται πλέον μηνιαία χορηγία που δεν ξεπερνά το 50% του μισθού του, με τη Μητρόπολη Κιτίου να υποχρεούται να πληρώνει το ενοίκιο χώρου για τη στέγασή του. Τα υπόλοιπα έξοδα για τη διαμονή του θα τα επωμιστεί ο ίδιος, ενώ πλέον δεν έχει οδηγό.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην Κιτίου την 1η Ιουνίου καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχος για άσεμνη επίθεση σε 16χρονη. Μέσω του νέου συνηγόρου υπεράσπισής του, υπέβαλε έφεση επί της απόφασης του πρωτόδικου Δικαστηρίου, η οποία είναι άγνωστο πότε θα εξεταστεί.