Το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Χλώρακα μεταξύ κατοίκων της κοινότητας και αλλοδαπών που διαμένουν στην περιοχή, φαίνεται ότι μεταφέρεται και στην πόλη της Λεμεσού, με την Αστυνομία να τίθεται σε συναγερμό υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Οι φόβοι είναι υπαρκτοί με την Αστυνομία να καλείται σε πλήρη επίταξη για διαφύλαξη της τάξης και με κύριο στόχο να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο. Η διαμαρτυρία η οποία διαφημίζεται και προωθείται τα τελευταία 24ωρα μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για πορεία στις 8 το βράδυ σήμερα στην Επίχωση, με διάφορους Ελληνοκύπριους να καλούν τους πολίτες να κατέλθουν μαζικά, διεκδικώντας, όπως σημειώνουν, την ασφάλειά τους.

Την ίδια ώρα, εκφράζονται φόβοι και για συμμετοχή διαφορών ομάδων. Πληροφορίες που κατέχει η Αστυνομία αναφέρουν ότι ΣΥΦΙ λεμεσιανών ομάδων προτίθενται να λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία, διαμηνύοντας ότι για το ζήτημα του μεταναστευτικού, αφήνουν στην άκρη τις όποιες οπαδικές διαφορές έχουν. Υπό τη σκιά της διαμαρτυρίας, όπως πληροφορείται ο «Φ», πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Δικαιοσύνης σύσκεψη υπό την υπουργό Άννα Κουκκίδου Προκοπίου στην παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομίας και των αστυνομικών διευθυντών όλων των επαρχιών, όπου λήφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις.

Έχει καταρτιστεί σχέδιο δράσης ενώ θα λειτουργήσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων. Μάλιστα, από χθες έχει εκδοθεί σχετική διαταγή επιχείρησης. Αστυνομικές πήγες σημειώνουν ότι όλο το προσωπικό της ΑΔΕ Λεμεσού θα είναι επί ποδός, ενώ στην πόλη θα βρίσκονται καθήκον 150 μέλη αντιοχλαγωγικών διμοιριών καθώς και διμοιρίες της ΜΜΑΔ από όλες τις επαρχίες. Η εκδήλωση θα παρακολουθείται από κάμερες και drone της Αστυνομίας που θα στηθούν για αυτό τον σκοπό.

Άτομο το οποίο έχει απασχολήσει τις Αρχές ως διοργανωτής άλλων διαμαρτυριών κατά το παρελθόν, προσήλθε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και συνομίλησε με ανώτερους αξιωματικούς για τις προθέσεις τους, διαβεβαιώνοντάς, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια.

Να σημειωθεί πως το Σάββατο προγραμματίζεται κι άλλη πορεία διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά υπέρ των αλλοδαπών και μεταναστών και εναντίον των φασιστικών πογκρόμ, όπως σημειώνεται σε σχετικές αναρτήσεις. Η πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στον χώρο του Εναερίου.