Την αντίθεσή της για την κατάργηση της αργίας της εορτής του Αρχιεπισκόπου, εκφράζει η ΟΕΛΜΕΚ.

Σε τοποθέτησή του στο philenews, o πρόεδρος της οργάνωσης, Δημήτρης Ταλιαδώρος, ανέφερε πως δεν είναι θέμα ακόμη μιας αργίας αλλά με την αργία της συγκεκριμένης εορτής «η πολιτεία δείχνει τον σεβασμό της στον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο».

Παράλληλα, ο κ. Ταλιαδώρος, αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου για μετάθεση της εορτής του Αρχιεπισκόπου στις 7 Ιανουαρίου, χαρακτήρισε αντισυνταγματικό, η Βουλή και οι βουλευτές να προτείνουν νόμους για θέματα που ρυθμίζονται από κανονισμούς. «Για να τοποθετηθούμε πρέπει να μας πει το Υπουργείο αν συμφωνεί ή όχι». 

Σχολιάζοντας επίσης τις υπόνοιες μερικών, ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν την κατάργηση της αργίας της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου, για να μην χάσουν μιαν αργία, ανέφερε πως η γιορτή του νυν Αρχιεπισκόπου Γεώργιου συνήθως είναι τη Δευτέρα του Πάσχα ημέρα που είναι ήδη αργία. «Η πολιτεία δείχνει τον σεβασμό της στον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο. Πρέπει να συνεχίσει αυτή η τιμή», δήλωσε ο κ. Ταλιαδώρος.

Τέλος, ο κ. Ταλιαδώρος έθεσε το ερώτημα, «γιατί όσον αφορά τις δημόσιες αργίες που είναι για όλους δεν ζήτησε κανείς να καταργηθούν;», επισημαίνοντας πως, «οι γιορτές δεν είναι θέμα παζαρέματος».