Τη δημιουργία δομών για μαθητές που έχουν σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, ώστε να λάβουν τη στήριξη που χρειάζονται και έπειτα να επανενταχτούν στις σχολικές μονάδες, εισηγείται ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι είναι πολλά τα παιδιά στα σχολεία που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά – ψυχιατρικά προβλήματα.

«Έχουμε λάβει επιστολές από σχολεία, τα οποία απευθύνονταν στο υπουργείο Παιδείες ότι εντόπισαν παιδιά με εξαιρετικά προβληματική συμπεριφορά. Παιδιά, τα οποία χρήζουν χειρισμού ψυχολόγου ή ψυχίατρου. Αναφέρουν κάποτε, ότι τα παιδιά αυτά είναι αυτοκαταστροφικά, επικίνδυνα για τον εαυτό τους, τους συμμαθητές τους, τους εκπαιδευτικούς τους. Το αίτημα των επιστολών αυτών είναι ότι δεν μπορούν οι μαθητές να φοιτήσουν σε αυτή τη σχολική μονάδα», ανέφερε στον AlphaCyprus.

Συχνά οι εκπαιδευτικοί, αναφέρει ο κ. Ταλιαδώρος, χρειάζεται να λαμβάνουν ρόλο ψυχολόγου και ψυχιάτρου, ενώ διερωτάται αν αυτοί οι μαθητές πρέπει να είναι μέσα στη σχολική κοινότητα. «Τα παιδιά αυτά δεν μπορούν φοιτήσουν, με αποτέλεσμα να τα διώχνουν», διαπίστωσε.

«Πρέπει να δημιουργηθούν κάποιες δομές, όπου να μπορεί να φοιτούν αυτά τα παιδιά, οι οποίες δομές θα στελεχώνονται με ψυχολόγους, ψυχίατρους και ότι άλλες ειδικότητες χρειάζονται. Να τους δίνουν την απαραίτητη αγωγή και στήριξη, ούτως ώστε να μπορέσουν αργότερα (σ.σ. εφόσον βελτιωθεί η κατάστασή τους) να ενταχτούν στις σχολικές τους μονάδες. Αν έχεις ένα παιδί που παρουσιάζει τέτοια σοβαρά προβλήματα, είναι επικίνδυνο για το ίδιο και τα υπόλοιπα παιδιά», επανέλαβε.