Άκαρπες απέβησαν οι πολύωρες έρευνες για τον εντοπισμό 66χρονου δύτη από τη Βρετανία, μόνιμου κατοίκου Κύπρου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο ναυάγιο Ζηνοβία.

Οι έρευνες, ξεκίνησαν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας από δύτες, πλωτά μέσα και εναέρια μέσα.

Ο 66χρονος, που είναι εκπαιδευτής καταδύσεων, μαζί με ομάδα δυτών έκαναν χθες το πρωί κατάδυση ανά ζευγάρια στον κόλπο της Λάρνακας, προκειμένου να επισκεφθούν το ναυάγιο Ζηνοβία. Γύρω στις 10:00 το πρωί ο δύτης με τον οποίο καταδύθηκε ο 66χρονος, ο οποίος ήταν αποπροσανατολισμένος, ανέφερε πως έχασε τα ίχνη του. Όπως είπε, η τελευταία φορά που τον είδε ήταν στο μηχανοστάσιο του Ζηνοβία, που βρίσκεται σε βάθος 42 μέτρων.

 Αμέσως ενημερώθηκε το ΚΣΕΔ, ενώ παράλληλα ερασιτέχνες δύτες έσπευσαν στην περιοχή και άρχισαν έρευνες στο ναυάγιο Ζηνοβία, χωρίς όμως αποτέλεσμαΤο ΚΣΕΔ ενεργοποίησε αμέσως το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης ΝΕΑΡΧΟΣ, κινητοποιώντας ελικόπτερο, πλωτά μέσα της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ομάδες δυτών του Συστήματος Ε-Δ της Δημοκρατίας, καθώς και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.

Παρά το γεγονός πως οι έρευνες επεκτάθηκαν και εκτός του ναυαγίου, δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί ο δύτης. Οι έρευνες σήμερα θα επικεντρωθούν στο κουφάρι του ναυαγίου και εκτός αυτού.  Ο δύτης που ήταν μαζί με τον 66χρονο, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.